Pirinçli Lebeniye MALZEME: (4 kişilik) 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 200 gr. Amerikan Pirinci, 2 su bardağı nohut, 250 gr. kemiksiz kuşbaşı koyun eti, 250 gr yoğurt, 1 çorba kaşığı biber HAZIRLAMA: Eti kuşbaşı parçalara ayırıp haşlayın. Un ile karıştırılmış yoğurdu tencereye koyun hafif ateşte devamlı karıştırarak, 5 dakika kadar pişirin (devamlı karıştırılmazsa yoğurt kesilir). Haşlanmış eti, suyu ile birlikte yoğurda ekleyin. Haşlanmış nohutu katın. 10 dakika kaynatın içine pirinci ilave edin. 5-7 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirin (çorba olarak yenir). Üzerine tereyağı ve kırmızı biberi kızdırarak dökün.
Meyveli Jöle MALZEME: (4 kişilik) 100 gr Kaliforniya Calrose Pirinci, 1 adet muzlu jöle, 50 gr şeker, 1 elma, 1 şeftali, 1 adet portakal HAZIRLAMA: Bir tencerede pirinci haşlayıp soğuması için kenara alın. Diğer tarafta meyvelerinizi (isteğe göre meyvelerinizi değiştirebilirsiniz) küçük küp şeklinde doğrayın. Muzlu jöleyi tarife uygun olarak hazırlayın ve içine bir miktar şeker ekleyin. Daha sonra meyvelerinizi pirinç ile karıştırıp jölenin içine dökün ve buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.