Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Temmuz 2007  

Köylü olmaktan gurur duyarım

'Sivaslı Cindy' olarak ünlenen Tülin Şahin, lakabındaki köylü göndermesinden gocunmuyor; aksine bununla övünüyor.



Türkiye'de 'Sivaslı Cindy' olarak tanındı. Oysa o; yurtdışında bilinen ve aranan modellerden biriydi. Konuşurken aksanı ile dalga geçildi. Oysaki o; tam tamına 6 yabancı dil biliyordu. Sahtekar, yalancı ve terbiyesiz bir şehirli olacağına; dürüst, saf ve insan gibi insan bir köylü olmaktan gurur duyuyor. Eşi Mehmet Bey'in ise duruşuna ve hayata bakışına aşık olmuş. Hem kendisine, hem de kocasına güven duyduğunu ifade eden Tülin Şahin hayatına dair bilinmeyenleri anlattı.

* Yılın kaç gününü yurtdışında geçiriyorsunuz? 365 günün 200 gününü yurtdışında geçiriyorum. Bazen günde üç kez uçağa bindiğim oluyor. Tren ve otomobil yolculuklarını ise hiç saymıyorum.

ALTI DİL KONUŞUYORUM


* Şu ana kadar kaç ülke gezdiniz? 27 yaşındayım, geçen gün saydım tam 26 ülke ve 75 şehir görmüşüm. Her gün farklı dilden, dinden, ırktan ve kültürden çok yetenekli insanlarla birlikte çalışıyorum.

* Kaç dil biliyorsunuz? Türkçe ve Danca dışında, İngilizce, İsveççe, Norveççe, Fransızca ve Almanca dillerini konuşuyorum.

* Bir dönem size "Sivaslı Cindy" lakabı takıldı. Bu lakap aslında sizin köylülüğünüze vurgu yapıyordu. O zaman ne hissettiniz? Ulu önder Atatürk'ün söylediği bir söz var: "Köylü milletin efendisidir." Sahtekar, yalancı ve terbiyesiz bir şehirli olacağıma; dürüst, saf ve insan gibi insan bir köylü olmaktan gurur duyarım. Danimarka'da doğdum, büyüdüm. Ne zamandan beri Danimarka köy oldu? Ayrıca Sivaslı olmak bir onurdur. Türkiye'de lakap ve benzerliğim ile ünlenmiş olabilirim. Ama ben yaptığım işlere bakıyorum.

YURTDIŞINDA TANINIYORDUM


* O zamandan bu zamana sizin için ne değişti? Nasıl Türkiye'nin Avrupa'daki yüzü oldunuz? Aslında hiçbir şey değişmedi. 15 yaşında "Top Model Denmark" diye bir modellik yarışmasında birinci oldum. O günden sonra hemen hemen her ülkede çeşitli ajanslarla çalışmaya başladım.

* Hangi ülkelerdeki ajanslarla çalışıyorsunuz? Paris, Barcelona, Milano, Zurich, Kopenhag, Cape Town, New York, Miami, Dallas, Sydney, Madrid, Hamburg, Viyana, Stockholm, Toronto ve daha birçok şehir. Türkiye'de hangi manken bu kadar çok ajansla çalışıyor? Ben Türkiye'ye gelmeden önce yurtdışında tanınıyordum.

* Ama Türkiye'de ünlü manken Cindy'ye benzerliğiniz konuşuldu. Doğrudur. Cindy'ye benzerliğim o kadar çok ön plana çıktı ki, benim yaptığım işler görmezden gelindi. Oysaki beni yurtdışında tanıyanlar ne kadar iyi bir model olduğumu biliyordu.

* Size baktığımız zaman biraz mahallenin kızı havası var. Herkes tarafından seviliyor olmanızın sırrı ne? Herkes tarafından seviliyor olmak güzel. Ama inanın ki, bunun nedenini ve sihrini bilmiyorum. Zaten bildiğim yani özellikle uygulamadığım bir formül değil bu. Matematiği yok. Bildiğim bir şey var ki, hep kendim gibi davrandım ve kendim gibi oldum. Gerek sokakta halkın arasında, gerekse televizyonda, ekran karşısında. Hiçbir zaman iki farklı Tülin olmadı.

* Disiplin vazgeçilmez tutkunuz mu? Kesinlikle. Çünkü disiplinsiz, hedefsiz ve profesyonelce çalışmayan insanların iş hayatındaki başarıları pek sağlam olmaz.

BENİM İDOLÜM MEHMET

* Bir röportajınızda idolünüzün kocanız olduğunu söylemişsiniz. Oysaki kız çocuklarının idolü, genelde babasıdır. Neden sizin idolünüz kocanız? Baba idolüne karşıyım. Böyle bir kural olamaz. Mehmet'in duruşunu ve hayata bakışını çok beğeniyorum. Bu yüzden 'İdolüm Mehmet'tir' dedim.

* Yılın 200 günü yurtdışındasınız. Yorucu olmuyor mu? Yaptığım iş çok seyahat gerektiriyor. Gerek yabancı, gerekse yerli basında size "Top model" diye bir sıfat verilmişse, bunun anlamı çok seyahat demektir.

* Bir atasözü vardır; "Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur." Eşinizle ilişkinizi nasıl ayarlıyorsunuz? Mehmet, evlendiğimiz zaman işimin bu özelliğini biliyordu zaten. İşime saygı duyuyor. Basının karşısına çıkıp da yalandan yanak yanağa fotoğraf çektirmenin de bir anlamı yok. 24 saatini birlikte geçirip; ama konuşacak sözleri olmayan çiftler var. İşten eve nasıl döndüğünüz çok önemli. Eğer büyük bir özlem ve sevinçle eve dönüyorsanız, varsın araya mesafeler girsin. İlişkiniz yine de kopmaz.

ÖZLEMEK ÇOK GÜZEL

* Sevdiğiniz kişiyi özlemek ilişkiyi güçlendirir mi? Aynen öyle. Biz birbirimize büyük bir özlemle sarılıyoruz. Çünkü Mehmet'le birbirimizi çok sevdiğimiz ve aşık olduğumuz için evlendik. Köstek olmak için evlenmedik. Destek olmak için evlendik. Gerçek evlilikte budur bence. Evlilik, birbirinize her anlamda destek olmaktır. Bunların aksini düşünen bir erkekle asla evlenmezdim ben.

* Eşiniz Mehmet Bey'e güven duyuyor musunuz? Tabii ki. Ama güven karşılıklıdır. Ben hem kendime, hem de Mehmet'e güveniyorum.

* Yurtdışında Türk manken olmak sizce avantaj mı, yoksa dezavantaj mı? Kesinlikle dezavantaj değil. Hatta avantaj diyebilirim. Şu anda benimle birlikte Türkiye'yi yurtdışında temsil eden Tuğçe Kazaz ve Güzide Duran var. Ayrıca yurtdışında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek Pınar Tezcan, Yüksel Ak, Çağla Şikel, Hande Subaşı ve Cansu Dere gibi isimler de var.

* Zeki Triko'nun sahibi Zeki Başeskioğlu yurtdışındaki hiçbir fotoğrafçının Türk mankenlerle çalışmak istemediğini söylemiş ve bunun nedenini Türk modellerinin poz veremeyişine bağlamıştı. Türk mankenler poz vermesini bilmiyor mu? Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çünkü Zeki Bey'in bu konuda saçmaladığına inanıyorum.

ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM

* Kitap yazma fikri sizden mi, yoksa yayınevinden mi çıktı? Yayınevleri bu tarz kitapları başkalarına yazdırıp, ünlü isimlerin imzasını atıyor. Öyle bir şey olmadı. Ben kendim istedim. Ayrıca inanmadığım hiçbir şeyin altına imzamı atmam.

* Ne zaman anne olmayı düşünüyorsunuz? Zaman zaman basında bu konuyla ilgili yanlış haberler yer alıyor. Benim anne olmamamın tek bir nedeni var; anne olmak için kendimi henüz hazır hissetmiyorum. İşlerimin yoğunluğuyla ilgili bir durum değil.

* Hak ettiğiniz yere geldiğinize inanıyor musunuz? Daha ne olsun ki? Hem kendi ülkemde, hem de yurtdışında en iyi projelerde yer alıyorum. Şu anda yurtdışında 20 farklı ajansa kayıtlıyım. En iyi markalarla çalışıyorum. Daha fazlasını istemek bence nankörlük olur. Sahip olduğum her şey için Allah'a şükrediyorum.


Sinan AKYÜZ

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
TRT'nin kara listesindelerİmkansız diye bir şey yoktur
Yaza 'merhaba' single'ıMinik Bap ile deniz keyfi
Kulaklarınızı tıkayın!Yeni akımımız 'pop tart'
Evlilik suya düştüTeknoloji dünyası
Yaz mevsimi ve güneş...Kulübe değil servet
Barça ateşini yaktıŞarkıcılığa soyunuyor
Hugh Grant ve Jemima Khan...Hatırla Sevgili-175
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıGünün Mönüsü
GÜNCEL
Sabotaj Sabotaj ihtimali
Bin hektar ormanlık alanı kül eden yangında sabotaj ihtimali...
Acilde dehşet
Onlar erdi 7 muradına
Kaderin 'Arzu'su bu
Pisi pisine ölüm
5 yıldızlı cezaevi
Manken değil kurye
SPOR
Ne Ne şiş yandı ne kebap
Futbol Federasyonu'nun aldığı karar hiç kimseyi tatmin etmezken, her...
Operasyon başlıyor
Yer yerinden oynayacak!
Son aday Rivas
Haydi hayırlısı
Alex evine donüyor
Bu sezon beni kimse tutamaz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 30°C 16°C 
İZMİR Açık 35°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 39°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.895,330 D:% 0,09
DOLAR S: 1,295 D:% -0,27
EURO S: 1,760 D:% -0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu