Günün Mönüsü
Aşkın Doruğu HAZIRLAMA: Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde kesin. Margarini eritin. Soğanları kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2.5 litre su ekleyin. Et suyu tabletlerini ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. Bu arada patatesleri sekize bölün. Dereotunu ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 soğan, 2 havuç, 1 kereviz, 1 sap pırasa, 1.2 kg patates, 1 demet dereotu, 1 çorba kaşığı margarin, 2 et suyu, 1 defne yaprağı, 1.3 kg dana fileto, 500 gr süt kreması, rendelenmiş limon kabuğu, tuz, karabiber
Bohça Böreği HAZIRLAMA: lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın. Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsiye dizin. Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin. 180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun. MALZEME: (6 kişilik) 3 yufka, 3 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 1/2 kg ıspanak yaprakları, 100 gr beyaz peynir, yeteri kadar tuz, 2 yemek kaşığı susam, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Şeftalili Pasta HAZIRLAMA: Yumurta ve şekeri çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip 20 cm'lik kalıba alın ve 170 derecede pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Şeftalilerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Pandispanya piştikten ve soğuduktan sonra ikiye kesin ve her iki parçayı da şeftali suyuyla ıslatın. Ortasına krem şantinin üçte birini alın ve şeftalileri dizin. Diğer parçayı da üstüne aldıktan sonra krem şantiyle üstünü ve yanlarını kaplayıp dolapşık 2 saat bekletin. MALZEME: (6-8 kişilik) Pandispanya için: 3 yumurta, 2.5 fincan şeker, 3 Türk kahvesi fincanı un, 1 limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İçine: 1 çay bardağı şeftali suyu, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 2 şeftali
|