Günün Mönüsü
Zeytinyağlı Elma Dolması HAZIRLAMA: Soğanları ve fıstıkları kavurun. Pirinç, kuş üzümü ve suyu ekleyin, karıştırarak pişirin. Nane ve maydanozu ince kıyıp şeker, tuz ve limon suyunu da ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Elmaların kabuklarını soyup içlerini oyun. Hazırladığınız içi, elmalara doldurun ve elmaları bir fırın kabına alın. Fırın kabının dibine biraz su koyun ve elmaların üstüne de biraz zeytinyağı damlatıp 150 derecede 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 4 ekşi elma, 3 soğan, 2 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 fincan pirinç, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü, 1,5 fincan sıcak su, 4-5 dal maydanoz, 4-5 dal nane, 1 çay kaşığı şeker, 1 kaşık limon suyu, tuz
Vişneli Tart HAZIRLAMA: Hamur için tüm malzemeleri yoğurun ve 20-25 cm çapında bir kalıba kenarlarını hafif yükselterek yayın, dolaba kaldırın. Vişne, nişasta ve şekeri pişirin. Vişne soğuyunca hamurun üstüne alın ve 180 derecede pişirin MALZEME: (4 kişilik) Hamur için: 3 kaşık yumuşamış tereyağı, 3 kaşık pudra şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, 1 paket vanilya, aldığı kadar un. Üstüne: 400-500 gr dondurulmuş vişne, 2 kaşık nişasta, 5 kaşık şeker
|