Günün Mönüsü
Yayla Kebabı HAZIRLAMA: Köfteleri çok az sıvıyağda kızartın. Üzerine minik doğradığınız domates ve sivri biberle baharatları ekleyip pişirin. Pideleri küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip pideleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırın. Pideleri servis tabağına alıp üzerine köfteleri ve köftelerin üstüne de yoğurdu ekleyin. Sosu için yağı eritip salçayı yarım dakika kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirin. MALZEME: (4 kişilik) 10 adet hazır köfte, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet pide, 2 su bardağı yoğurt, 2 adet domates, 2 adet biber Üzerine: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı salça
Kadın Budu Köfte HAZIRLAMA: Pirinci kaynar suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzün. Bir tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın. Soğanı ilave ederek sarartın. Kıymanın yarısını koyup soğanla 5 dakika kavurun. Bir tepsiye boşaltıp içerisine kalan çiğ kıymayı, tuz, biber ve pirinci ilave edip iyice karıştırın. Sonra malzemeyi 20 eşit parçaya bölüp yumurta gibi yuvarlayın. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltın. Küçük bir kapta köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda üçer dakika alt üst çevirerek altın sarısı gibi kızartıp servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 100 gr Amerikan pirinci, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet ince doğranmış kuru soğan, 500 gr yağsız kıyma (kuzu veya koyun) 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber Kızartmak için: 4 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ
Kozalak HAZIRLAMA: Tencerede yağı eritin. İçi bisküvili çikolataları ufak ufak bölüp ekleyin ve ezerek karıştırın. Çikolatalar iyice eridikten sonra mısır gevreğini ekleyin ve karıştırın. Balı da ekleyip iyice karıştırın ve hızlı bir şekilde Türk kahvesi fincanlarının içine biraz bastırarak yerleştirin. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımı ile fincanlardan çıkarıp yuvarlak kısmı üste gelmek üzere alt kısmına alüminyum folyo sarın. MALZEME: (6-8 kişilik) 50 gr margarin, 4 adet hazır çikolata, 2 tepeleme yemek kaşığı bal, 250 gr mısır gevreği
|