Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Haziran 2007  
Yazar Arşivi
Doğrudur... Lincoln, Roberto Carlos'tan daha büyük bir transfer (!!!)
Son kez Tanjeviç!
Alen zor durumda (!)
Kaç su şişesine bir yıldız gelir?

Doğrudur... Lincoln, Roberto Carlos'tan daha büyük bir transfer (!!!)

GEÇEN hafta bizim gazete bir anket yaptı.. Soru şuydu;
"Fenerbahçe'nin aldığı Roberto Carlos mu, yoksa Galatasaray'ın yeni oyuncusu Lincoln daha büyük transfer?..''
Sonuçları biliyorsunuz.. Halkımız (!) yüzde 62'ye yüzde 38 Lincoln' ün daha büyük bir transfer olduğu yolunda birleşti..
Zaten NTV' nin anketinde de buna benzer bir sonuç ortaya çıktı..
Her ne kadar Fenerbahçeliler, "Olur mu öyle şey. Tabii ki Roberto Carlos daha büyük transfer. Bir kere adamın dünya yüzünde kaldırmadığı kupa kalmamış. Oylamada kesin üçkağıt var'' deseler de durum bu.. Bence de Lincoln daha büyük transfer .
Neden büyük transfer olduğunu gelin hep birlikte tartışalım;
- Bir.. Roberto Carlos Fenerbahçe gibi her sene bir ya da bir kaç yıldız oyucu transfer ederek bu alanda rakipleriyle arasını fena halde açmış bir kulübe geldi. Yani Roberto Carlos' un transferi Fenerbahçeliler için sürpriz değil, sıradan, yapılması beklenen, rutin (!) bir yıldız transferi olarak tarihteki yerini aldı..
Ama Lincoln öyle mi?.. Son 30 yılda yıldız olarak sadece içki sofrasından kaldırarak getirdiği Hagi'ye sarılan Galatasaray Yönetimi, Lincoln'ü transfer ederek, ''Gerekirse, borç, harç biz de birini alabiliriz'' dedi ve "Ölülerin'' üzerine kurduğu transfer politikasını bu sezon biraz da zorunluluktan değiştirmek zorunda kaldı.. Yani yönetim Lincoln transferiyle büyük bir sürprize imza atarak "Bunlar alsa alsa Lincoln'ün posterini alırlar'' diyen kendi taraftarını da şaşırttı..
- İki.. Roberto Carlos, Fenerbahçe gibi bir kulüpte parasının tek kuruşunun bile kalacağı endişesini taşımadan imzayı attı..
Lincoln ise, sadece bakkala, manava, kasaba değil, kurda kuşa bile borcu olan bir Galatasaray' a transfer olarak büyük bir riskin altına girdi.. Bakmayın siz sağda solda yazan "Lincoln teminat mektubunu aldı, imzayı öyle attı'' palavralarına.. Biz ne teminat mektupları, ne imzalar gördük. Ribery' ye de böyle bir teminat mektubu verildi de ne oldu?. Adamın 100 bin dolarını ödeyemediler, o da çekti gitti.
- Üç.. Roberto Carlos biliyor ki, Fenerbahçe sadece Türkiye' nin değil, dünyanın sayılı camialarından biri..
Lincoln de biliyor ki, geldiği yer, artık Avrupa'da adı olan ama sanı olmayan bir camia.. Her ne kadar "Kuyruğunu tramvay çiğnemiş olsa da aslan aslandır'' diyeceksiniz ama siz onu gidin bir de Lincoln'e sorun..
- Dört.. Roberto Carlos Galatasaray' ı sezon içinde sadece futbol değil, basketbol, voleybol, hentbol, boks, kürek, uzağa tükürme yarışması hatta sidik yarışı dahil her alanda ezip geçen ve bunu artık geleneksel hale getirip, taraftarı için yeni yeni Galatasaray'ı yenme zevkleri araştırması içine girmiş bulunan bir camiaya geldiğinin farkında. Yani Roberto Carlos' un, Galatasaray maçlarında sahaya çıktığında galibiyet için ekstra bir katkı yapmasına gerek yok..
Ama Lincoln öyle mi?.. O gelecek.. Şöyle bir Kadıköy cehennemini yaşayacak. Sonra bir de Ali Sami Yen' de denk gelirse Fenerbahçe maçına çıkacak. O karşılaşmanın başında, ortasında ve sonunda kafasına su şisesi yeme ihtimalini göz önünde bulundurursak, Lincoln' ün işi daha zor..
- Beş.. Roberto Carlos aldığı transfer ücretini sorun yapmayan ve sadece kendi işine bakıp, takımının başarısını düşünen bir kulübe transfer oldu..
Ya Lincoln.. Çoğu zaman "Dini, imanı para olan'' hatta bu uğurda en yakın arkadaşını bile "O niye bunu alıyor da ben almıyorum'' diye bazı maçlarda yüzüstü bırakan bir takıma geldi. Üstüne üstlük işbaşındaki yönetim bir bakmışsınız "Aldığın para çok fazla'' diyerek, bir süre sonra Lincoln' ün sözleşmesinde indirime gitmeye de başvurabilir..
- Veee altı.. Roberto Carlos, özüne, sözüne güvenilir, kendilerine yapılan her türlü pisliğe, tehdide, şantaja boyun eğmeyen, "İlle de şampiyon olacağız'' diye ona buna ödün vermeyen, sıradan bir kupa için Federasyon' daki amcadan, dayıdan medet ummayan, ona buna borcu olmayan ve ne olursa olsun dimdik duran bir başkana ve yönetime sahip bir camiya geldiğinin bilincinde..
Lincoln ise, bir söylediği, bir söylediğini tutmayan, dün "Ak'' dediğine, bugün "Kara'' diyebilen, seçim kazanabilmek için yanına aldığı isimleri yarın bir mendil gibi buruşturup atan, uçan kuşa borç takan bir camiaya transfer olmanın cesareti (!) içinde..
Şimdi bu kadar şeyden yola çıkarsak hangisi daha büyük transfer?..
Tabii ki Lincoln (!!!) H
em de 5 kere, 10 kere Lincoln..
Ben "Sıradan'' (!) bir transfer olan Roberto Carlos' u bir kenara bırakarak, Türkiye' de "Sonu belli olmayan'', pardon belki de belli olan (!) bir maceraya atılan Lincoln'e "Hoş geldin'' der, özellikle Fenerbahçe yenilgisinden sonra Ali Sami Yen' de gerek maç içinde, gerekse karşılaşma sonrasında kafasına yiyeceği su şişelerinden korunmasını tavsiye eder, bu arada orta sahada Sabri, Arda, Necati gibi diğer takım arkadaşlarının tuttuğu "Bayrak'' nöbetine yapacağı katkılar nedeniyle de kendisine başarılar dilerim..
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 OH BE! Rüştü gitti   / 20-06-2007
 Camiye gidenler uçtu, kiliseye gidenler kaldı   / 20-06-2007
 Kısa haberler   / 20-06-2007
 Canaydın&Demirören geçti Ulusoy bütünlemeye kaldı!   / 20-06-2007
 Ülker Fener'e yararlı mı, zararlı mı?   / 13-06-2007
 Fenerbahçe-Denizli maçında neler çektiğimi bir Allah bilir bir de ben   / 10-06-2007
 Hakan Demirel, Rasim Başak ve Aydın Örs ilanda neden yok   / 06-06-2007
 41 kere maşallah   / 30-05-2007
 Hakemini söyle bana kim olduğunu söyleyeyim sana   / 26-05-2007
 Hayallerin bittiği yerde terör başlar   / 23-05-2007
GÜNCEL
Politika Politika değil vaat yarışı
1991 yılı seçimleri, sınırsız vaatlere tanık olmuştur. İlk kez tüm...
Yağdır Mevlam su
Polis susturdu
4 yıldızlı karar
Al sana tanıtım
6 yaşında 2 soygun
Yaz fuhuşu 'Turkuaz'
SPOR
Kanımı Kanımı bile akıtacağım
Büyük bir kulübün formasını giyeceği için çok mutlu olduğunu söyleyen...
Derwall'i kaybettik
Dereli'yi sahaya iner...
Appiah gidiyor Makelele geliyor
Kadıköy Aslan'ı
Ali Bilgin savaşı
2-0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 38°C 24°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 38°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 40°C 27°C 
ANTALYA Az Bulutlu 43°C 30°C 
ADANA Az Bulutlu 38°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.010,130 D:% 1,31
DOLAR S: 1,323 D:% 0,19
EURO S: 1,781 D:% 0,31
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu