Günün Mönüsü
Fırında Taze Fasulyeli Erişte HAZIRLAMA: Erişteyi haşlayıp süzün. Fasulyeleri birkaç parçaya bölüp yemeklik doğradığınız soğan ve sıvı yağla beraber 15- 20 dakika pişirin. Erişteyi fasulyeyle karıştırın, tuz, karabiber ve cevizin bir kısmını ekleyin ve fırın kabına alın. Üzerine kaşar peyniri rendesini, küçük parçalar halinde tereyağını ve kalan cevizi ekleyip pulbiber serpin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. MALZEME: (4 kişilik) 1 su bardağı erişte, 12-13 adet taze fasulye, 1 küçük soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1\su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz-karabiber-pulbiber
Buhara Pilavı HAZIRLAMA: Pirinçleri tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Diğer tarafta kuşbaşı etin üzerine su ekleyip pişirin. 2.5 bardak kadar et suyunu pilav için ayırın. Ayrı bir tencereye yağ koyun. Küp doğranmış soğanları sote edin. Bademleri ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış et ile rendelenmiş havucu tencereye ilave edip iyice soteleyin. Haşlanan pirinci yıkayıp süzdükten sonra etin üzerine ilave edin. Ayırdığınız et suyunu da katın. Karabiber, kimyon ve tuzunu da koyup, suyunu çekene dek pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 400 gr Amerikan Pirinci, 250 gr. kuşbaşı koyun eti, 1/2 lt etsuyu, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta boy havuç, 50 gr badem, 4 yemek kaşığı mısırözü yağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
Kivili Tartolet HAZIRLAMA: Hamur için tüm malzemeleri yoğurun ve tartolet kalıplarına yerleştirip 190 derecede üstü beyaz kalacak şekilde pişirin. Sütle krem şantiyi birkaç dakika çırpın. Kalıplardan çıkardığınız ve soğuttuğunuz tartoletlerin üzerine krem şantiyi krema torbasıyla sıkın ve üzerine dilimlenmiş kivi koyup afiyetle yiyin. MALZEME: (6-8 kişilik) 100 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 adet yumurta, aldığı kadar un, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu Üstüne: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 2-3 adet kivi
|