Ayda 180 milyon ekmek tüketimiyle Sodexho Türkiye, 80 ülke içinde birinci.
Türkiye'de aralarında uluslararası markaların da bulunduğu 85 şirkete yiyecekiçecek servisi yapan Sodexho, ayda 120 bin işçiye 380 bin öğün yemek servisi yapıyor. Sodexho Genel Müdürü Eşref Hamamcıoğlu, Sodexho'nun faaliyette bulunduğu 80 ülkeyle kıyaslandığında ekmek tüketiminde Türk işçilerin büyük fark attığını belirterek, "Diğer ülkelerde bir günde bir işçi 1 ekmek tüketirken, Türkiye'de 2.5 ekmek tüketiyor. Türkiye'de ayda tam 180 milyon adet ekmek tüketiyoruz" dedi. Ekmeğin çok sevildiğini belirten Hamamcıoğlu, Türkiye'de hizmet verdikleri birçok şantiye ve fabrikada işçilerin yemeklerini aldıktan sonra dilimlenmiş olanın yerine bütün ekmeği tepsiye koyup masaya gitmeyi tercih ettiklerine dikkat çekti. Türkiye'de 3 bin 500 kişiyle günlük operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Hamamcıoğlu, satın alma maliyetleri daha düşük olduğu için normal bir şirketin yiyecek- içecek maliyetini yüzde 20 azalttıklarını söyledi. Hamamcıoğlu, İstanbul'da 2.5 milyar euroluk yemek hizmeti potansiyeli bulunduğunu da kaydetti.