Günün Mönüsü
Baklalı Sarma HAZIRLAMA: Tencerenin dibine kemikli etleri alın. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Buğday, bakla içi, minik dilimlenmiş pastırma, biraz salça ve baharatları da ekleyin ve sarmayı hazırlayın (iri iri olacak). Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. MALZEME: (4 kişilik) 1\kg asma yaprağı, bir kaç parça kemikli et, 2 adet soğan, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı çekilmiş buğday, 3-4 dilim pastırma, 1\kg taze bakla içi (kabuğu soyulup ikiye bölünecek), tuz, karabiber, kuru reyhan, salça
Kabaklı Peynirli Börek HAZIRLAMA: Kabakları yıkayıp rendeleyin. Biraz tuzla ovup fazla suyunu elinizle sıkıp süzün. Dere otunu ince ince kıyıp kabağın üzerine ekleyin. Patatesi de rendeleyip ekleyin. Beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın. Tereyağını eritip soğutun, yumurtaları ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisine 1 yufkayı alın, üzerine tereyağlı harçtan birkaç kaşık koyup kabaklı karışımdan serpiştirin. Diğer yufkayı da üzerine alın. Buna da tereyağlı harç ve kabaklı karışım ekleyin ve üstüne son yufkayı alın. Son yufkanın üzerine de tereyağlı harç sürün ve dilimleyin. Üzerine bir bardak sütü gezdirdikten sonra 2 saat buzdolabında bekletip 200 derecede pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 3 adet yufka, 2 adet kabak, 1 adet patates, 200 gr ezilmiş beyaz peynir, 1 demet dereotu, 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 su bardağı süt
Sakızlı Fırın Sütlaç HAZIRLAMA: Pirinci yıkayın ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra süt, şeker ve sakızı ekleyip karıştırarak pişirin. Nişasta, yumurta sarıları ve 1 çay bardağı suyu iyice karıştırın ve sütlaca karıştırarak ekleyin. 2 dakika daha pişirip ateşten alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve sıcağa dayanıklı kaplara boşaltın. Fırın kaplarını büyük bir kaba yerleştirin ve suyla doldurup 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. MALZEME: (6-8 kişilik) 1\su bardağı pirinç, 1,5 bardak su, 1 su bardağı şeker, 4 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, yarım çay kaşığı damla sakızı
|