Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Haziran 2007  

Günün Mönüsü



Baklalı Sarma
HAZIRLAMA: Tencerenin dibine kemikli etleri alın. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Buğday, bakla içi, minik dilimlenmiş pastırma, biraz salça ve baharatları da ekleyin ve sarmayı hazırlayın (iri iri olacak). Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. MALZEME: (4 kişilik) 1\kg asma yaprağı, bir kaç parça kemikli et, 2 adet soğan, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı çekilmiş buğday, 3-4 dilim pastırma, 1\kg taze bakla içi (kabuğu soyulup ikiye bölünecek), tuz, karabiber, kuru reyhan, salça

Kabaklı Peynirli Börek
HAZIRLAMA: Kabakları yıkayıp rendeleyin. Biraz tuzla ovup fazla suyunu elinizle sıkıp süzün. Dere otunu ince ince kıyıp kabağın üzerine ekleyin. Patatesi de rendeleyip ekleyin. Beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın. Tereyağını eritip soğutun, yumurtaları ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisine 1 yufkayı alın, üzerine tereyağlı harçtan birkaç kaşık koyup kabaklı karışımdan serpiştirin. Diğer yufkayı da üzerine alın. Buna da tereyağlı harç ve kabaklı karışım ekleyin ve üstüne son yufkayı alın. Son yufkanın üzerine de tereyağlı harç sürün ve dilimleyin. Üzerine bir bardak sütü gezdirdikten sonra 2 saat buzdolabında bekletip 200 derecede pişirin.
MALZEME: (6 kişilik) 3 adet yufka, 2 adet kabak, 1 adet patates, 200 gr ezilmiş beyaz peynir, 1 demet dereotu, 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 su bardağı süt

Sakızlı Fırın Sütlaç
HAZIRLAMA:
Pirinci yıkayın ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra süt, şeker ve sakızı ekleyip karıştırarak pişirin. Nişasta, yumurta sarıları ve 1 çay bardağı suyu iyice karıştırın ve sütlaca karıştırarak ekleyin. 2 dakika daha pişirip ateşten alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve sıcağa dayanıklı kaplara boşaltın. Fırın kaplarını büyük bir kaba yerleştirin ve suyla doldurup 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEME: (6-8 kişilik) 1\su bardağı pirinç, 1,5 bardak su, 1 su bardağı şeker, 4 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, yarım çay kaşığı damla sakızı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dualarım kabul olduRomantik tatil
Sponsor arıyorEmre'den emin değil
Ustanın hayatı kitap olduGüzelliğini kiraza borçlu
Red Kit yakında sinemalardaSezin yeni biraşk yaşıyor
Bekle bizi Karayip!'gnctrkcll'lilere özel
En değerli giysinizin...Gidilecek görülecek mekanlar
Parayla sanatçı olunmazEx- eşiyle yine yeni yeniden
Saygısızlık üzerŞöhreti konusunda mütevazı
Tuğba, Urfalılar'ı ağlattıFesti'den FB şov
Bu yaz yıldız yağmuru varGizli saklı yaşanan...
Püsküllere dikkat!Mangal yapma zamanı
Çöpe atmayın, değerlendirinPratik Bilgiler
Püf NoktasıAmazon bitti sıra 'korunmada'
Lütfen ye NicoleDelon'un inatçılığı
Beni çok etkiledi!Brad kalmadı taklidi olsun
Sıkıysa uyuklaDoğanın güzelliği
Tek dileği huzurJustin aktörlüğe'soyunuyor'
Hatırla Sevgili-146Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Bir Bir SMS at, ormanı koru
Türkiye'de. orman yangınlarında kullanılan 'amfibik' uçaklardan 13...
Aşkın gaspı yok
Vicdanlar borçlu
Fanatizm makara yapmaz
Yasak aşk cinayeti
Muayene beleş taciz 12 bin YTL
Hamur işinden yardım işine
SPOR
Lincoln Lincoln haftaya bitiyor
Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı oyuncunun 8 milyon euro'luk bonservis...
Bütün kupaları almaya geliyorum
Helguera bombası
Hakan'a yapılan ayıp
İster kal ister kalma
Karan gitmiyor
Colin Kazım ısrarı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 18°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 28°C 14°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 31°C 20°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 29°C 18°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 31°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.086,740 D:% -1,69
DOLAR S: 1,358 D:% 2,38
EURO S: 1,812 D:% 1,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu