Günün Mönüsü
Yayla Kabağı Dolması HAZIRLAMA: Kabakların üst kısmındaki şapkalarını tekrar kullanılmak üzere kesin. Kabakları ve şapkaları alacalı soyup içini çay kaşığı yardımıyla oyup yıkayın. İç malzemesi için, yıkanmış pirinci bir kaba alın. Zeytinyağını, salçayı, rendelenmiş domatesi, küçük doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu, reyhanı ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabakların üzerinde birazcık boşluk kalacak şekilde iç harçtan doldurun. Üzerine domates dilimi yerleştirip şapkaları üzerlerine oturtun. Tencereye aralıksız dizin. Ayrı bir kapta karıştırdığınız 1 çorba kaşığı salça ve kaynar suyu kabakların yarısına gelecek şekilde suyu tencereye koyun. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. MALZEME: (4 kişilik) 17 adet yayla kabağı, 2.5 bardak pirinç, 1 bardak zeytinyağı, 1 kaşık salça, 2 domates, 2 soğan, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demet nane, 1/3 demet dereotu, 1 tatlı kaşığı kuru reyhan, tuz
Köpoğlu HAZIRLAMA: 1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağı kızdırın. Sırayla patlıcan, patatesi kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. İçine kırmızı biberi ekleyin. Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 patlıcan, 1 patates, 1 kabak, 1 havuç, 3 sivribiber, 1 bardak sıvıyağ, tuz
Çikolatalı Dilimler HAZIRLAMA: Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Cam bir kasede yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserin yüksek hızında çırpın. Çikolatalı kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Sıvı yağ ve ayrı kapta 2 defa elediğiniz, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış cam kapta, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. (Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, eğer pişmemişse üzerine folyo kapatarak fırının ısısını biraz düşürüp pişirmeye devam edin.) Pişen keki fırından çıkarınca 1 su bardağı soğuk sütü, çorba kaşığı yardımıyla üzerine gizdirin. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı üzerine çatalla rastgele dökün. Oda ısısına gelince buzdolabında üzerini kapatarak 5-6 saat beklettikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın. MALZEME: (6-8 kişilik) 2 yumurta, 2 kahve fincanı şeker, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 paket tikveşli krema (200 ml), 1 paket çikolata (milka noısette 100 gr), 2 çorba kaşığı kakao, 1 poşet kabartma tozu, 1 poşet vanilin, 3.5 kahve fincanı un
|