Günün Mönüsü
Taze Bezelye Çorbası HAZIRLAMA: Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin. Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölün. Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave edin. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin. Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyin. Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin. Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın. Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın. Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak iç bezelye, 3-4 dal taze soğan, 2 kaşık margarin, 2 kaşık un, 2 kabak, 8-10 taze fasulye, 10-12 bardak et suyu, 2 kaşık pirinç, 1 yumurta sarısı, 1 bardak süt, yeterince tuz, karabiber ve kuru nane
Çıtır Pıtır Mezesi HAZIRLAMA: Kabak, patlıcan ve patatesi ufak küp şeklinde doğrayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp sırayla sebzeleri kızartın ve bir kenarda bekletin. Domatesi rendeleyin, sarımsağı ince kıyın, sivribiber ve naydanozu ince ince doğrayın. Küçük bir tavada bir yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp sarımsak, maydanoz, domates, sivribiber, tuz ve pulbiberi ilave edin. Kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kızarttığınız sebzeleri derin bir servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız domates sosu ile kaplayın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 patlıcan, 2 kabak, 2 patates, 2 domates, 3-4 sivribiber, 2-3 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, kırmızı pulbiber, 2-3 bardak sıvıyağ (kızartmak için), tuz
MALZEME: (4 kişilik) 2 patlıcan, 2 kabak, 2 patates, 2 domates, 3-4 sivribiber, 2-3 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, kırmızı pulbiber, 2-3 bardak sıvıyağ (kızartmak için), tuz
Dondurmalı Profiterol HAZIRLAMA: Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Soğuması için bir tepsiye yayın. Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin. Servis tabağına alın. Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün. Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 fincan şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yumurta, 2 kaşık su, 1 kaşık margarin, 2 kaşık un, 1 top vanilyalı dondurma Sos malzemesi için: 100 gr çikolata, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 bardak süt, 1 çay bardağı tozşeker, 2.5 kaşık un, 1 kaşık kakao
|