Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Mayıs 2007  

Acil servis



Hastalığıma kimse bir çare bulamadı
Uzun aralıklarla balgamımda kan vardı. İki aydır tükürünce de kan geliyor. Ayrıca burnumda da kan var. Sırtımda, kollarımda, boşluğumda gidip gelen yanma ve karın ağrılarım oluyor. Tahliller yapıldı ama sebebi bulunmadı.
Rumuz/ Sema
Akciğerle ilgili tüberküloz bir neden olsaydı, yapılan tetkiklerle en kolay ortaya konacak olan tanı olurdu. Sigara kullanıp kullanmadığınızı yazmamışsınız. Öncelikle yapılan tüm tetkiklerinizile bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına müracaat edin. Burun ve gırtlak bölgesi ile olabilecek nedenleri endoskopik yöntemle iyice araştırılsın. Sonrasında bir sebep bulunmaz ise bir göğüs hastalıkları uzmanına 'bronkoskopi' dediğimiz yöntemle daha aşağılardaki olabilecek nedenlere yönelik inceleme yapılabilir. Rahatsızlığınızın nedeni mutlaka bulunup tedavi edilecektir.
DahiliyeUzm. Op. Dr. Serdar Aksoy

Baba olma şansım ne kadar?
Sayın doktor, benim sperm sayım bir milyon. Mikroenjeksiyonla döllenen yumurtaların rahimde tutunmasının şansı ne kadardır? Dondurulmuş embriyonun genetik yapısı üniversite hastanesinde bakılıyor mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.
Rumuz / Abdullah
Gebelik şansı kadın hastanın yaşı ile doğrudan bağlıdır. Erkekte var olan sperm sayısının bu şansa sanıldığı kadar fazla etkisi olmaz. Embriyonun genetik yapısı ile ilgili konular bazı özel tüp bebek merkezlerinde inceleniyor.
Kadın Doğum Uzmanı Hakan Özörnek

Burun kemiğim eğrilmeye başladı

Sayın doktor, ben 21 yaşında bir gencim. Üç yıl önce burnumda kemik eğriliği başladı ve her geçen yıl burnumun şiştiğini hissediyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Bugüne kadar şikayetimle ilgili olarak bir doktora gitmedim. Kendiliğinden düzelir diye bekledim ama düzelme olmadı. Bu konuda sizce ne yapmam gerekiyor?
Rumuz / Kemal
Burundaki kemik veya kıkırdak eğrilikleri (septum deviasyonu) bazen burnumuzun dış bölümünde, dışarıdan fark edilebilen şişlikler veya eğrilikler ile birlikte olabilir. Bu derecedeki eğrilikler nedeniyle genellikle burun tıkanıklığı da mevcuttur. Kozmetik açıdan bir problem yaratıyorsa, burun eğriliği ameliyatı, burun estetiği ameliyatı ile birlikte yapılabilir. Ancak kıkırdak-kemik gelişiminin 18 yaşında durduğu kabul edildiğinden, bu eğriliğin ve şişmenin altında başka bir neden olup olmadığının araştırılması önem taşır. Bu açıdan bir KBB uzmanına görünmelisiniz.
KBB Uzmanı Dr. Atilla Şengör


Yüzümdeki ben ve çillerden nasıl kurtulurum?
Yüzümde bir sürü ben ve çil var. Bunlardan kurtulmak istiyorum. Ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Aliye Kor / Edremit
Çiller genellikle güneşe maruz kalmış bölgelerde oluşur: yüz, eller, göğüs ve sırt gibi. Ancak, bir takım hormonal bozukluklardan, karaciğer problemlerinden de kaynaklanıyor olabilir. O nedenle her zaman olduğu gibi, sorunun kaynağını öğrenmek için bir dermatologla görüşmeniz gerekir. Tedavi seçenekleri vardır. Çillerin tamamen yok olmasını sağlayan son teknoloji, Q-Switch Nd- Yag Laser'dir. Çillerin rengini açmak için Hydroquinone, Kojic acid, Alpha-hydroxy asitleri içeren peelingler veya green peel uygulanabilir. Bu uygulamalar birkaç seans gerektirebilir. Tedavi öncesi ve sonrası güneşten korunma ise çok önemlidir.
Dermotolog Dr.Erçin Özüntürk


Sevgilime HPV virüsü bulaşmış olabilir mi?
27 yaşında bir erkeğim ve Herpes Virüsü kaptım. Cinsel organımda siğiller çıktı, bunları yaktırdım. 20 yaşında kız arkadaşım var. Cinsel birleşmemiz yok fakat cinsel organlarımız birbirine temas etti. Hastalığı kapmış olabilir. Bu hastalık için bayanlara yapılan aşıdan yaptırmanın faydası olur mu?
Rumuz / GUD
Hastalık virüsün çeşitli tipleriyle bulaşmaktadır. Aşı sadece bulaşmayan tiplere karşı koruyucu bir etki göstermektedir. Ancak kız arkadaşınızın yine de bu aşıyı olmasını tavsiye ederim.
Üroloji uzmanı Dr.Serdar Erkan

Çocuğumun ateşini düşüremiyoruz...
Çocuğumuz çok yemesine rağmen kilo alamıyor; boyu kısa gibi. Bacak kısmı vücuduna göre zayıf. Ateşi de hiç düşmüyor. Ne yaptıysak ateşini düşüremiyoruz. Sizce çocuğumun sağlık problemi mi var? Bu konuda bize tavsiyede bulur musunuz? Yardımlarınızı bekliyoruz.
Mustafa Durak / İstanbul
Çocuğunuzun boyu zaman içinde mutlaka uzuyordur. Elbiseleri küçülüyorsa bu onun büyüdüğünün bir göstergesidir. Çocukların büyüme-gelişmelerinin izlenmeleri, düşmeyen ateşlerinin nedenlerinin saptanması için bir çocuk doktoru tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bir çocuk uzmanına götürün.
Çocuk Hast.Uzm. Dr.Demet Ilıkkan




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Savaşı Nurgül kazandıSadece yoğurdu meşhur değil...
Kadının çeşidi bolDönüyor başım yine!
Jüri olunca isleri açıldıTanyeli-Lopez rekabeti
Oyuncu CiguliAyakkabıları servet ediyor
Öğrencilerden Sibel'e ödül varÖrnek olacak
Çağla'ya yasakYaşa göre aşk
Erkeği yüzü ele veriyorHepsi birbirinden güzel
Mini Model Show FormuHatırla Sevgili-110
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Sahtekarlığa Sahtekarlığa muhtar
Muhtar, Hazine arazisini sahte belgelerle 800 bin YTL'ye sattı.
Dalmadan duramaz
Canını havaya attı
Rögar kapandı!
Zoraki bıçak tezgahı
Karanfil çetesi
Biber gazı kurbanı
SPOR
Ben Ben olsam Fener şimdi şampiyondu
En son Manisaspor'u çalıştıran A Milli Takım eski teknik direktörü,...
Favori Beşiktaş
Ata'ya şikayet
Fener'in şansı sıfır
Hedef önce ikincilik
Kartal zoru başardı
Play-off derbiyle başlıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 22°C 11°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 24°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 14°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 15°C 
ADANA Az Bulutlu 32°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.054,830 D:% 1,80
DOLAR S: 1,352 D:% -0,73
EURO S: 1,836 D:% -0,81
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu