Tarihi dokusu, denizi, sahilleri ve kültürel zenginliği ile Doğu Akdeniz kıyılarının en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Silifke'yi yoğurdunun yanı sıra kınalı kekliği simgeliyor.
Silifke dediğimiz zaman, birçoğumuzun aklına herhalde önce yoğurdu ve "Silifke'nin yoğurdu, kız seni kimler doğurdu" diye başlayan ünlü türküsü gelir. Silifke'nin tek zenginliği bu değil tabii ki. Toros Dağları'nın eteğinde bulunan Silifke, kültürel çevre bakımından Anadolu'nun en zengin ilçelerinden biri. Silifke'nin simgesi şehrin girişinde heykeli bulunan bir kınalı keklik. ATATÜRK MÜZESİ Kent merkezini önce kuş bakışı görmek isterseniz Silifke Kalesi'ne çıkabilirsiniz. Etrafı kuru hendeklerle çevrili bir Ortaçağ kalesi görünümündeki Silifke Kalesi, Roma döneminde yapılmış. 1925 yılında Atatürk'ün gecelediği ev, restore edilerek kullandığı eşyalarla birlikte Atatürk Evi Müzesi olarak ziyarete açılmış. Kentin yaklaşık * .5 kilometre uzağında Hıristiyanlar için çok kutsal sayılan Aya Tekla ya da Meryemlik de denilen Yeraltı Kilisesi bulunuyor. Kent dışına doğru biraz çıkarsanız köylerde, yamaçlarda ve derin vadilerde gizlenmiş güzellikleri görürsünüz. Bunlardan en önemlisi Uzuncaburç. Antik kentin yapıları ile günümüz beldesinin yapıları iç içe geçmiş.
CENNET-CEHENNEM Silifke-Mersin karayolunda Cennet-Cehennem Obrukları ve Astım Mağarası bulunuyor. 70 metre derinliğindeki Cennet'in girişinde bir de küçük kilise dikkat çekiyor. 128 metre derinliğinde ve inmenin mümkün olmadığı Cehennem ise seyredildiğinde gerçekten insanda ürperti yaratıyor. Antalya veya Mersin yönüne doğru giderseniz yaklaşık 15 kilometre mesafede, birbirinden güzel plajlarda denize girme şansınız var. Antalya yönüne doğru Taşucu, Akçaklı, İncekum plajları, Mersin yönüne doğru ise Kapızlı, Susanoğlu ve Atayurt gibi hepsi birbirinden güzel plajlar yer alıyor. NASIL GİDİLİR? İstanbul ile Silifke'nin arası yaklaşık 900 kilometre. İstanbul çıkışlı Silifke'ye gitmek için otoyoldan Bilecik çıkışı Kütahya, Afyon, Konya ve Karaman illerini takip ederek Silifke'ye ulaşmanız mümkün.
NE YENİR? Bir Akdeniz klasiği olan gözleme, içine çökelek, peynir veya kavurma et koyup dürülerek yapılan sıkma ve yayık ayran Silifke'de yol kenarlarında sıkça rastlayacağınız yiyecekler.
NEREDE KALINIR? Kent merkezinin dışında da konaklayacak yerler mevcut. Bölgede kamp yapmak için de çok uygun yerler var. Göksu Otel:0324 712 10 21, Taşcu Best Resort: 0324 741 41 41, Ayatekla: 0324 715 10 81, Olba: 0324 741 42 22.
*Cennet-Cehennem obruklarının ilginç mitolojik öyküleri bulunuyor. *Önemli antik kentlerden Uzuncaburç turistlerin uğrak yerlerinden. *Atatürk'ün gecelediği ev Atatürk Evi Müzesi olarak ziyarete açık. *Şehrin girişinde bulunan Kınalı Keklik heykeli Silifke'nin simgesi. *Aralarında İncekum'un da yer aldığı plajlar tatilcileri cezbediyor. *Kent merkezini kuşbakışı görmek için Silifke Kalesi'ne çıkabilirsiniz.