Günün mönüsü
Solme HAZIRLAMA: Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovup sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak kuru fasulye, 1/2 kg patlıcan, 2 soğan, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kahve fincanı sirke, 2 haşlanmış yumurta, 10 adet zeytin, tuz, karabiber
Dolgulu Köfte HAZIRLAMA: Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak bulgur, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 yumurta, 100 gram kıyma, 1 kaşık irmik, 2 haşlanmış patates, tuz İçine: 100 gram kıyma Domates sosu için: 2 domates, 2 kesme şeker, 1 kaşık sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı
Dondurmalı Krep HAZIRLAMA:Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın. Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin. Kreplerin ortasına iki top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak süt, 5 fincan un, 6 yumurta, 1 kaşık zeytinyağı, 2 kesme şeker, 8 top dondurma, tuz Karamel Sos Malzemesi: 1.5 bardak tozşeker, 1 limonun suyu, 1/2 kg krema, 100 gr çikolata
|