Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Nisan 2007  

Günün mönüsü



Solme
HAZIRLAMA: Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovup sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak kuru fasulye, 1/2 kg patlıcan, 2 soğan, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kahve fincanı sirke, 2 haşlanmış yumurta, 10 adet zeytin, tuz, karabiber

Dolgulu Köfte
HAZIRLAMA: Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak bulgur, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 yumurta, 100 gram kıyma, 1 kaşık irmik, 2 haşlanmış patates, tuz İçine: 100 gram kıyma Domates sosu için: 2 domates, 2 kesme şeker, 1 kaşık sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı

Dondurmalı Krep
HAZIRLAMA:
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın. Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin. Kreplerin ortasına iki top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak süt, 5 fincan un, 6 yumurta, 1 kaşık zeytinyağı, 2 kesme şeker, 8 top dondurma, tuz Karamel Sos Malzemesi: 1.5 bardak tozşeker, 1 limonun suyu, 1/2 kg krema, 100 gr çikolata




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Serkan'a tutuldu Fazıl'ı...Her gün dua ettim
Altın ÇocukEbru Akel ile değişim rüzgarı
Kendi küçük acısı büyükParasızlık aşkı bitirdi
Ailesiyle hiç görüşmüyorİyi ki varsın Serdar
Minikleri sanatla...Adı çapkına çıkmış bir kere
İlkbahar fırsatı başladıPencereler şenlendi
Havanızı değiştirecekÇocuklara şık mumluklar
Püf noktasıAcil servis
Hatırla Sevgili-105Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıHeyecana ortak olun
GÜNCEL
Yüzbinler Yüzbinler 'çağlayacak'
Ankara'daki mitingde yüzbinler yürüdü. Başkent dün de yürüyüşlere...
Nisan'da 11 şehit
Bu zafer unutulmasın
Doyumsuz ölüm
'Anneciğim ölme'
Dinamitli sınıf
Ellerine sağlık
SPOR
Ümit'e Ümit'e güven
İlk yarıda 3 farkı bulan Cimbom, bu sezonun en rahat galibiyetine...
Bombalar patlıyor
Oğluma hediye ediyorum
Taka ligde yüzüyor
Ne ırkçılığı ya!
Antep, Timsah'a teslim olmadı
Rize'nin Zafer'e Kaçışı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 8°C 
ANKARA Çok Bulutlu 17°C 5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 24°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 23°C 14°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 21°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.861,310 D:% -2,02
DOLAR S: 1,334 D:% -0,11
EURO S: 1,823 D:% 0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu