Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Nisan 2007  

Günün Mönüsü



Dövük Mısır Çorbası
HAZIRLAMA: Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün iki saat kadar iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun.
MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak dövuk mısır, 1 çay bardağı dondurulmuş mısır, yeteri kadar su, tuz, 2 kase yoğurt, 1,5 tatlı kaşığı un Üzeri için: 2 kaşık tereyağı, yeteri kadar nane

Ekşili Patates
HAZIRLAMA:
Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin. Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız yağda hafifçe çevirerek salçayı ekleyin. Limon suyunu sıkıp pişirin. Servis tabağındaki patateslerin üzerine tuz serpip hazırladığınız sarımsak sosunu dökerek servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 4 patates, 1 baş sarmısak, 1/2 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 bardak zeytinyağı, 1 limon, tuz

Çilekli Bavaruaz
HAZIRLAMA:
İki su bardağı sütü bir su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın. Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin. Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Soğumasını bekleyin. Krem şantiyi iki su bardağı süt ile çırpın. Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın. Soğuması için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 4 bardak süt, 1.5 bardak toz şeker, 3 yumurta sarısı, 2 poşet krem şanti, 400 gr. çilek, 2-3 yaprak jelatin, Sosu için: 300 gr. çilek, 1 bardak toz şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yasak aşkın faturası 250 bin YTLBu aşk ayaklarımı titretiyor!
Delikanlı şehirliTiroit hastaları diyet yapmalı
Bu bayram gülün eğleninEski sevgilisine döndü
Sosyete sokak çocukları...Çince-Hintçe-Türkçe ne...
Ela Yeşil şimdi de Berdan'laMorena'nın Bodrum Çıkarması
Mini Model Show başlıyorİmajını belirle seyahat kazan
Emeği inkar etmiyorBu küpeler çok moda
Kapitone bloğu taslağı...Püf Noktası
Hatırla Sevgili-98Acil Servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Kanı Kanı temizlediler
Malatya'da cinayetleri işlediği iddia edilen kişinin üzerinde kan...
Hristiyan mezarlığına gömüldü
Filmde bu yoktu
Sanki dağ başı
Taşıma suyla gideriz uzaya
Sel ve karın tesellisi...
Bitmeyen kavga
SPOR
Kartal Kartal değil Şahin
Siyah-beyazlılar stresli çıktığı maçta vasat bir futbol ortaya koydu...
Yüzümün akıyla çıktım
Tigana'dan aynı nakarat
Güle güle Sakarya hoşgeldin...
Erciyes umudunu Konya'da...
Oyunları bozacağız
Seri katil Banvit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 17°C 9°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 18°C 4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 24°C 13°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 23°C 14°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 24°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.189,530 D:% 1,90
DOLAR S: 1,344 D:% -0,81
EURO S: 1,829 D:% -0,71
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu