Günün Mönüsü
Dövük Mısır Çorbası HAZIRLAMA: Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün iki saat kadar iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun. MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak dövuk mısır, 1 çay bardağı dondurulmuş mısır, yeteri kadar su, tuz, 2 kase yoğurt, 1,5 tatlı kaşığı un Üzeri için: 2 kaşık tereyağı, yeteri kadar nane
Ekşili Patates HAZIRLAMA: Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin. Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız yağda hafifçe çevirerek salçayı ekleyin. Limon suyunu sıkıp pişirin. Servis tabağındaki patateslerin üzerine tuz serpip hazırladığınız sarımsak sosunu dökerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 4 patates, 1 baş sarmısak, 1/2 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 bardak zeytinyağı, 1 limon, tuz
Çilekli Bavaruaz HAZIRLAMA: İki su bardağı sütü bir su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın. Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin. Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Soğumasını bekleyin. Krem şantiyi iki su bardağı süt ile çırpın. Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın. Soğuması için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 4 bardak süt, 1.5 bardak toz şeker, 3 yumurta sarısı, 2 poşet krem şanti, 400 gr. çilek, 2-3 yaprak jelatin, Sosu için: 300 gr. çilek, 1 bardak toz şeker
|