Buğdaylı Tavuk Çorbası
HAZIRLAMA: Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak buğday, 1 bütün tavuk, 12 bardak su, 1 kase konserve bezelye, 1 kereviz-havuç, 1 dal taze soğan, 4-5 dal maydanoz, 2 kaşık domates, 1 kaşık sıvıyağ, karabiber tanesi
Kolay Pizza HAZIRLAMA: Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Mantarları dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber, kekik ve tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Kepek ekmeklerini fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız kıymalı karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Her bir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi serpip orta ısılı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 12 dlim kepek ekmeği, 200 gr yağsız dana kıyma, 200 gr mantar, 2 sivribiber, 1 soğan, 1 iri domates, 3-4 diş sarımsak, 1 kaşık tereyağı, 12 kaşık rende kaşar peyniri, tuz, karabiber, kekik
Kabak Tatlısı HAZIRLAMA: Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. Keskin bir bıçak yardımıyla, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır. Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın. Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2.5-3 saatte pişecektir. Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın. Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın. DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır. MALZEME: (4 kişilik) 6 kg kabak, 2 kg toz şeker
|