Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Nisan 2007  

Günün Mönüsü



Pum Pum Çorbası
HAZIRLAMA: Tencerenin içine su, süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım. Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını kısalım. Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk ya da pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım. Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniri de koyabilirsiniz.

MALZEME: (4 kişilik) 5 kaşık mısır unu, 3 bardak su, 2 bardak süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın), 2-3 kaşık sıvıyağ, 2 kaşık kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk, yeterince tuz, karabiber, iki dilim ekmek

Avunya Mantısı
HAZIRLAMA:
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kg erişte, 1 kase nohut, 2 kaşık tereyağı, 250 gr kuşbaşı et, 1 soğan, 1 domates, 2 bardak yoğurt, 3 diş sarmısak, tuz, karabiber, kırmızıbiber

Ballı Pufudut
HAZIRLAMA:
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızartıp, yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.
MALZEME: (6-8 kişilik) 3 yumurta, 1.5 bardak un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilya, 2 kaşık şeker, 1.5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi Üzeri için; 2 kaşık bal, 1 kaşık pudra şekeri, kızartmak için sıvı yağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sağ gösterip sol vuruyor2007 yaz modası karmakarışık
Serdar'a çok kırgınımFestivale son çağrı
37 yıl sonra ilk kezEyvah soyulmuşuz
Yeni aşka arkadaş...Yaşar'a Asuman ambargosu
Nikah yerine konserGençlerle el ele verdi
Erkek arkadaşıyla...Beş sene sonra Aferin sana
Anadolu Ateşi yine yakacak...Enstrümansız ses
Sıra DJ Rebekah'daÜşengeç kadınlara
Vizyona girenlerMeraklısına özel
Eşyalarınızı yaza hazırlayınDuşakabin alırken aldanmayın
Pratik BilgilerPüf Noktası
Yeni yıla fillerle dans...Güzellerin ısırık rekabeti
Obezlik hayalini süslüyor!Çöpten çanta
Herkesin saçı 'süper' olacakGidilecek görülecek mekanlar
Yeni nesil sağlıksızHatırla Sevgili-90
Acil ServisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Gasp Gasp çağı lise
16 yaşındaki liseli, maske takarak bir marketten silah zoruyla 20 YTL...
Esnafın suçu ne!
Umudu 18'incide
Sıradaki kim
Umut kapısı THY
Yardım gecesi mevlit oldu
Boğaz'da yunus çetesi
SPOR
Sözde Sözde değil özde aslan
Bu sezon cuma akşamları oynadığı 4 maçtan da sahadan hüsranla ayrılan...
Bayrakları ütüleyin
Hemen bitireceğiz
Zico laf dinledi!
FİFA'dan yazılı uyarı
100'ü gülüyor
Kobe 50'de durdu Lakers vuruldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 17°C 8°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 12°C 1°C 
İZMİR Az Bulutlu 21°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 24°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 23°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.044,180 D:% 1,05
DOLAR S: 1,371 D:% -0,40
EURO S: 1,856 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu