Günün Mönüsü
Pum Pum Çorbası HAZIRLAMA: Tencerenin içine su, süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım. Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını kısalım. Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk ya da pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım. Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniri de koyabilirsiniz.
MALZEME: (4 kişilik) 5 kaşık mısır unu, 3 bardak su, 2 bardak süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın), 2-3 kaşık sıvıyağ, 2 kaşık kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk, yeterince tuz, karabiber, iki dilim ekmek
Avunya Mantısı HAZIRLAMA: Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kg erişte, 1 kase nohut, 2 kaşık tereyağı, 250 gr kuşbaşı et, 1 soğan, 1 domates, 2 bardak yoğurt, 3 diş sarmısak, tuz, karabiber, kırmızıbiber
Ballı Pufudut HAZIRLAMA: Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızartıp, yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın. MALZEME: (6-8 kişilik) 3 yumurta, 1.5 bardak un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilya, 2 kaşık şeker, 1.5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi Üzeri için; 2 kaşık bal, 1 kaşık pudra şekeri, kızartmak için sıvı yağ
|