Ünlü Food&Wine dergisi, dünyanın en iyi restoranlarını araştırdı. Listeye 335 restoran alındı. 6 Türk lokantası ünlü isimleri geride bırakıp ilk 100'e girdi. İşte o restoranlar: Çiya, Hünkar, Kanaat, Pandeli, Safa ve Tuğra...
***
Tadımlık övgüler
İstanbul'daki 6 seçkin restoran, lezzetli yemekleriyle dünyanın gözdesi oldu.
ABD'nin en ünlü gurme dergilerinden "Food & Wine", dünyanın 40 ayrı kentindeki "en iyi restoranlar" listesini açıkladı. Bu özel listeye Türkiye'den 6 restoran girdi. 50 bin civarında restoranın incelendiği araştırmada ülkemizin gururu olan restoranların hepsi, İstanbul'da... "Mutlaka gitmelisiniz" tavsiyesinde bulunulan 6 özel restoran için derginin yorumları ise şöyle oldu:
* Çiya: Kadıköy'de bulunan bu restoranda, kuru patlıcan dolmasını çok beğendik.
* Hünkar: Nişantaşı'ndaki bu lokantada yediğimiz hamsili pilava adeta aşık olduk diyebiliriz.
* Kanaat: Asya yakasında bulunan bu büyük eski lokanta, Türk spesiyalitelerinin ansiklopedik verilerini sunuyor. Vişneli ekmek tatlısını çok beğendik.
* Pandeli: Bu lokanta, ünlü Mısır Çarşısı'nda... 1950'lerden beri hemen her turist kılavuzunda yer alıyor. Zeytinyağlı taze fasulyesi gerçekten bir harika.
* Safa: Tarihi 1 yüzyıldan daha eskiye uzanan atmosferik bir meyhane havasında. Pastırmalı- peynirli börek ve çılbır oldukça lezzetli, çok beğendik.
* Tuğra: Çırağan'ın lokantalarından biri. İstanbul'daki şarap kültürünü araştırmak için de gidilecek bir yer. Baharatlı et ve kuzu kebaplarına bayıldık.