Püf Noktası Midye türü kabuklu deniz ürünleri denizden çıkınca su kaybetmeye başlar. Taze olduğunu anlamak için ağırlığına bakmak yeterli. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir.
Börek Çorbası MALZEME: (4 kişilik) 100 gr kıyma, 750 gr kuşbaşı et, 1 kg süzme yoğurt, 500 gr un, 250 gr nohut, 125 gr. zeytinyağı, 1 yumurta akı, tuz, karabiber, nane, yeterince su
HAZIRLAMA: Kıymayı iki yemek kaşığı yağ ile kavrun. Soğanları ekleyin. Kavrulunca soğumaya bırakın. Bir kap içine un, soğumuş olan kıyma, karabiber, tuz ve bir bardak su koyup sert bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örterek 10-15 dakika. dinlendirin. Hamuru 8 parçaya ayrırarak bezeler yapın. Bezeleri ellinizle 1-2 cm kalınlığında açın ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Doğranan börekleri 6 saat dinlenmeye bırakın. Kuşbaşı etleri bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrurarak nohut ve 1.5 lt. su ile kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bir tencerede yoğurt, 1 yumurta akı ve bir bardak suyu iyice çırpın. Daha sonra ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştırın. Pişmiş et ile nohutu ilave edin. Börekleri kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltın. Bir taşım daha kaynatın ve kızdırılmış yağ ve nane ile sos yapıp yemeğin üzerine dökün.
Beyaz Peynirli Köfte MALZEME: (4 kişilik) 200 g milföy hamuru, 250 gr beyaz peynir, 4 yumurta sarısı, 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz, 1 soğan (rendelenmiş), tuz ve karabiber
HAZIRLAMA: Peyniri çatalla ezin. Yumurta sarısı, maydanoz ve soğan rendesiyle karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Milföy hamurunu 3 mm kalınlığında açın ve 7 cm çapında yuvarlak parçalar halinde kesin. Kenarlarını nemlendirin. Her bir yuvarlağın ortasına bir kaşık peynir karışımı koyun. Yuvarlak hamurları ikiye katlayın ve kenarlarına bastırarak kapatın. Kızgın yağda kızartın ve süzün.
HAZIRLAMA: Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun. 30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün. Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.