Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Nisan 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Midye türü kabuklu deniz ürünleri denizden çıkınca su kaybetmeye başlar. Taze olduğunu anlamak için ağırlığına bakmak yeterli. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir.

Börek Çorbası
MALZEME: (4 kişilik)

100 gr kıyma, 750 gr kuşbaşı et, 1 kg süzme yoğurt, 500 gr un, 250 gr nohut, 125 gr. zeytinyağı, 1 yumurta akı, tuz, karabiber, nane, yeterince su

HAZIRLAMA:
Kıymayı iki yemek kaşığı yağ ile kavrun. Soğanları ekleyin. Kavrulunca soğumaya bırakın. Bir kap içine un, soğumuş olan kıyma, karabiber, tuz ve bir bardak su koyup sert bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örterek 10-15 dakika. dinlendirin. Hamuru 8 parçaya ayrırarak bezeler yapın. Bezeleri ellinizle 1-2 cm kalınlığında açın ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Doğranan börekleri 6 saat dinlenmeye bırakın. Kuşbaşı etleri bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrurarak nohut ve 1.5 lt. su ile kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bir tencerede yoğurt, 1 yumurta akı ve bir bardak suyu iyice çırpın. Daha sonra ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştırın. Pişmiş et ile nohutu ilave edin. Börekleri kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltın. Bir taşım daha kaynatın ve kızdırılmış yağ ve nane ile sos yapıp yemeğin üzerine dökün.

Beyaz Peynirli Köfte
MALZEME: (4 kişilik)
200 g milföy hamuru, 250 gr beyaz peynir, 4 yumurta sarısı, 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz, 1 soğan (rendelenmiş), tuz ve karabiber

HAZIRLAMA:
Peyniri çatalla ezin. Yumurta sarısı, maydanoz ve soğan rendesiyle karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Milföy hamurunu 3 mm kalınlığında açın ve 7 cm çapında yuvarlak parçalar halinde kesin. Kenarlarını nemlendirin. Her bir yuvarlağın ortasına bir kaşık peynir karışımı koyun. Yuvarlak hamurları ikiye katlayın ve kenarlarına bastırarak kapatın. Kızgın yağda kızartın ve süzün.

Ağlayan Kek
MALZEME: (6-8 kişilik)

4 yumurta, 3 fincan şeker, 3 fincan un, 1.5 kaşık kakao, 2 kaşık süt, 1 paket kabartma tozu Kreması: 1 bardak süt, 1 paket krem şanti Sosu: 1 bardak süt, 1 kaşık un, 1 bardak su, 1 kaşık kakao

HAZIRLAMA:
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun. 30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün. Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Onun fikirleri hastalıklıAnna'nın eşyaları kapıya atıldı
Semi-ünlü olmanın yolu...Dudaklarınız yıllara...
Kadının bir numaralı ölüm...Yıllar Pamela'yı eskitmiyor
Hollywood'da aşk rüzgarıUyuşturucuyla savaş
50 bin YTL'lik imza40 kilo zayıfladı
Sanat müziği söylüyorEce Gürsel 'otomobil'lendi
Nişanlısını dinledi...Cem'den sonra en iyisi benim
Onların yerine giysileri geldiDizi şarkıları albüm oldu
Gümüş geldi kokular gittiÇocuklara müjde var
Gidilecek görülecek mekanlarEvvel zaman anıları
Güzelliğinizin ayrıntıları...Ceylan gözüyle Türkiye
Bebekleri doğru emzirme tekniğiStres dişsiz bırakabilir!
Göz alıcı örneklerBeyazperdeden yeşil...
Benim robot aşkımServetlik gitar
Dev fincan rekoruÇıplak yardım
Amerikalılar çileden çıktıVizyona Girenler
Hatırla Sevgili-83Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
İstanbul'dan İstanbul'dan kaçış
Türk Polis Teşkilatı'nın 162. yıldönümünde ürküten rapor...
Kanser işi bozmadı
Bacılar çetesi
Dünyanın skandalı
Canavar kurbanı
'Bay ikramiye' yine kazandı
'Bomba' bebek yalnız değil
SPOR
Dükkanı Dükkanı kapattı: 0-1
Sarı-Kırmızılı ekip, eski futbolcusu Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı...
Tarihi harekat
İliç ihanet etti
Git artık Canaydın
Ulusoy direniyor
Trabzonspor'un varolma savaşı
Kayseri'de Gökhan çok zor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 17°C 9°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 15°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 21°C 12°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 23°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.845,240 D:% 0,29
DOLAR S: 1,367 D:% -0,04
EURO S: 1,831 D:% -0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu