Dürümcüde kuyumcu açtı günde 40 adet pırlanta sattı
Yeşilköy'de ünlülerin uğrak yeri olan Dürümcü Baba'nın içindeki kuyumcuda, günde 30-40 parça pırlanta takı satılıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde fizik okuyup, Amerika'da işletme master'ı yapan Ayhan Ataman'ın Yeşilköy'de işlettiği Dürümcü Baba, sadece ünlülerin uğrak yeri değil, aynı zamanda içinde kuyumcu bulunan tek restoran olma özelliğini taşıyor. Günde yaklaşık binbin 200 kişinin yemek yediği Dürümcü Baba'nın içinde yer alan kuyumcuda, günde 30- 40 parça pırlanta takı satılıyor. Bir kuyumcuda pırlanta satış rakamının ortalama 4-5 ile sınırlı olduğunu belirten Ataman, 200 dolardan başlayan ve 25 bin dolara kadar çıkan pırlanta takılara gösterilen ilginin 'normal' olduğunu söyledi. Dürümcü Baba'nın hafta içi sabah 03.00'e, hafta sonu ise sabah 05.00'e kadar açık olduğunu belirten Ataman, kuyumcuyu daha önceleri restoran kapanana kadar açık tuttuklarını, ancak artık güvenlik nedeniyle kuyumcunun kapanış saatini 09.00'a çektiklerini söyledi.
NÖBETÇİ KUYUMCU GİBİ Adeta 'nöbetçi kuyumcu' gibi çalışan Dürümcü Baba'da bu nedenle, çok ilginç olaylar yaşandığını da anlatan Ataman, "Özellikle eşlerinin evlilik yıldönümlerini unutanlar, buradan acil ziynet eşyası alıp gidiyor" dedi.