Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Nisan 2007  

Maksimum yakışıklı minimum aşık

Sesi ve şarkılarının yanı sıra fiziğiyle de dikkat çeken Murat Boz, 'Maksimum' isimli albümü ile patlama yaptı. Hayatı müzik olan yakışıklı popçunun, bu yüzden üç yıldır aşk hayatı bitmiş durumda.



Sesi güzel, sahnesi güçlü, kendisi ise hayli yakışıklı olan Murat Boz yıllarca Tarkan'ın vokalistliğini yaptı. Daha sonra Tarkan'ın da desteğiyle kendi kanatlarıyla uçmaya karar vererek 'Maksimum' isimli bir albüm çıkaran Boz, Marie Claire dergisine çalışmalarını ve özel hayatını anlattı.

* Sahneye ısınmanız nasıl oldu?
1998-99 yıllarında 'Rapsodi' diye bir grubumuz vardı. O zamanlar Bağdat Caddesi'nde Pizza Pina'da sahne alıyorduk. Orada kazandığım deneyimler beni bugünlere getirdi diyebilirim. Bunu yeni yeni fark ediyorum.

* Daha sonra neler yaptınız?
Emel Müftüoğlu'na vokal yapmaya, 2001'de ise Tarkan'la çalışmaya başladım. Zaten o dönem prensip olarak sahnede Tarkan'ın dışında kimseyle çalışmadım. Arada arkadaşım olduğu için Burcu Güneş'le sahnede şarkı söyledim.

SEZEN AKSU ALBÜMÜ GİBİ
* Albümü biraz anlatır mısınız?
Albümün tarzına Ozan Çolakoğlu ile birlikte karar verdik. Er zor kısım, repertuvar aşamasıydı. Nasıl müzik dinlemeyi seviyorsam, o tarzda bir albüm yaptık. Biraz klasik olacak ama hoşuma giden her tür müziği dinlerim ve bu albümde de neredeyse hoşuma giden her tarzda şarkı var. Alaturka ezgili şarkıların yanında, rap ve pop tarzı parçalar var. Müzikal zevkim, tamamen bu albüme de yansıdı.

* Satışlar nasıl gidiyor?
İlk çıkan 15 bin albüm bitti. Yeni çıkan bir isim için de gayet güzel bir başarı. Ticari kaygımız olmadan bir albüm yaptık ama satışlarımız da iyi. 'Murat Boz' dendiğinde insanların aklına modern, Batı'ya yakın ama aynı zamanda Türk motiflerini barındıran bir albüm ve kişi geliyor.

* Kendinizi hedef ya da çizgi olarak piyasadaki isimlerden hangisine yakın görüyorsunuz?
Benim yaptığım albüme yakın bir çalışma olduğunu zannetmiyorum. Diğer albümlerde hızlı tüketilen şarkılar olduğunu düşünüyorum. Benim albümüm, biraz Sezen Aksu albümleri gibi oldu. İçinde bundan 15 yıl sonra da dinlenebilecek tarzda şarkılar var. Bu anlamda insanları sıkmıyorum. Albümümde Tarkan'ın 'Püf' isimli bir şarkısı var. Sadece onun adını kullanarak hızlı bir çıkış yapabilirdim. Magazinsel boyutu kullanarak işin başka bir yere gitmesini istemedim. Kendime emin adımlarla yürüdüğüm bir kariyer yapmak istiyorum. Bu albüm benim çok içime sindi.

SADECE FİZİK YETMİYOR
* Bir anda ünlü olmaktan korkmuyor musunuz?
Bu işe başladığım ilk gün, bedelini de ödemeye karar verdim. Magazinde yer almak, kişinin kendisiyle ilgili diye düşünüyorum. Benim magazin boyutum hiç yok. Ne gece hayatım, ne de göz önünde olan bir aşk hayatım var. Yaptığım işimle adım adım ilerliyorum. Esas notu, beni tanımasa da dinleyici veriyor.

* Bu kadar kısa sürede tanınmanızda yakışıklılığınızın bir etkisi oldu mu?
Sadece fiziğin düzgün olması da yetmiyor. Sahne eğitiminizin olması lazım. Dünyada da bu böyle. Ses ve fizik birleşirse, kesinlikle güzel sonuçlar doğuyor. O da bende var. Ama bunun yanında işinizi de iyi yapmanız lazım. İkisi dengede olduğu sürece başarı geliyor.

GEZMEYİ SEVMİYORUM
* Günlük hayatınızda neler yaparsınız?
Şunu itiraf edeyim; benim 3-4 yıldır özel hayatım neredeyse yok. Kendime bile zaman ayıramıyordum. Hemen her günüm stüdyoda geçiyordu. Diğer zamanlarda da spora gidiyordum. Önümüzdeki dönemde de Viyana, Amsterdam, Münih, Ankara, Antalya, Eskişehir gibi yerlerde konserlerim var. Kendime zaman ayıramıyorum ama bu durumdan da şikayetçi değilim.

* Gezmiyor musunuz?
Albümden önce de çalışıyordum. Gece dışarı çok az çıkarım. O da ayda yılda bir kere. Evcimenim. Çok fazla gezmeyi sevmiyorum. Yanlış anlaşılmasın; sosyalimdir. Sadece gece hayatını, çok içki içmeyi sevmiyorum. Çünkü bir yerden sonra sıkılıyorum. Gürültüye de tahammül edemiyorum. Konuşmalardan da bir şey anlaşılmıyor. İnsanlar dans etmeye, deşarj olmaya gidiyorlar. Benim öyle bir durumum da yok. Müzik yapmak benim için yeterli oluyor. Duygusal bir insanım, duygularımla varım. Aşk hayatım, üç yıldır bitmiş vaziyette. Zaten, 'Aşkı bulamam ben' diye çıktım ortaya.

AŞKA KÜSTÜM
* Bundan sonra bulacak mısınız?
Bilmiyorum... Aramıyorum da. Küstürdüler beni aşka. Belki de bulurum. Bu zaman ayrılması gereken bir konu. İşime verdiğim emek gibi ilişkiye de emek sarf etmek gerekiyor. Aşka da zaman ayırmak önemli. Aynı anda iki işle birden ilgilenemiyorum.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Formunun sırrı Kimo Diyetiİki yüzlü mankenler
Herpes virüsü başa bela!Kalp krizi acil müdahale ister
Milyon dolarlar denize açılıyorAdına yakışan bir parti!
Son zayıflama trendi: PoledanceNihat'ın başarısı Seda'nın eseri
İbo'nun belgeseli çekildi'Haftada dört gün spor...
Aşka aile engeli...Başrol inadı işe yaradı...
Savaşçı sevgili arıyorSetlere döndü
Bedava operasyonKadınlar seksi erkekler maço
Sanal sapıkların 'güzel'...Ricky akılları karıştırdı
Giyilebilir hazineHatırla Sevgili-78
Acil ServisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Güvenlik Güvenlik alarm veriyor
Ev ve iş yerlerine alarm sistemi kuran Pronet, Emniyet güçleriyle iş...
17'lik Sinem'e 17 bıçak
Şehidin adı yok
Hayaline uzandı
Dehşette kaynana faktörü
Göbek 'Temel'de
Adliye düellosu
SPOR
Hareket Hareket basit Tak Tak
Wederson'un penaltısıyla geriye düşen sarı-lacivertli ekip, öne...
Ankara Ateş-i
Başbakan Fener'in uçağında
Düştük ama kalktık
Öncelikli hedef ikincilik
Terbiyesizlik yapıyorlar
Düelloyu Eczacı kazandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 12°C 6°C 
ANKARA Yağmurlu 9°C 2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 10°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 19°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.661,120 D:% -0,01
DOLAR S: 1,382 D:% -0,54
EURO S: 1,841 D:% -0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu