Günün Mönüsü
Enginar Çorbası HAZIRLAMA: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın. 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın MALZEME: (4 kişilik) 2 taze enginar veya konserve , 2 bardak su, 1 limon suyu, 2 kaşık un, 2 kaşık tereyağı, 3 bardak sıcak et suyu, yarım demet dereotu, 1 kaşık süt kreması, 4-5 dal maydanoz, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, tuz, karabiber
Sülbiye HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayın. Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp, kendi bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Etler iyice suyunu çekince margarini ve arpacık soğanları bütün olarak ekleyip sote edin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuzu, sirkeyii kimyonu ve nohutları ilave edin. Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin. MALZEME: (4 kişilik) Yarım kilo kuşbaşı et, yarım kilo arpacık soğan, 1 baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 kaşık margarin, 1 kaşık salça, 1 bardak nohut( haşlanmış), yarım kahve fincanı sirke, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
İrmikli Tel Kadayıfı HAZIRLAMA: Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine sütlü irmiği dökün. Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin. Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın. MALZEME: (6-8 kişilik) 250 gr tel kadayıf, 125 gr margarin, 1 bardak süt, 2 kaşık irmik, Şurubu için: 2 bardak tozşeker, 2 bardak su, yarım limon suyu, Üzerini süslemek için: Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık
|