Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 31 Mart 2007  

Günün Mönüsü



Enginar Çorbası
HAZIRLAMA: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın. 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
MALZEME: (4 kişilik) 2 taze enginar veya konserve , 2 bardak su, 1 limon suyu, 2 kaşık un, 2 kaşık tereyağı, 3 bardak sıcak et suyu, yarım demet dereotu, 1 kaşık süt kreması, 4-5 dal maydanoz, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, tuz, karabiber

Sülbiye
HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayın. Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp, kendi bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Etler iyice suyunu çekince margarini ve arpacık soğanları bütün olarak ekleyip sote edin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuzu, sirkeyii kimyonu ve nohutları ilave edin. Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kilo kuşbaşı et, yarım kilo arpacık soğan, 1 baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 kaşık margarin, 1 kaşık salça, 1 bardak nohut( haşlanmış), yarım kahve fincanı sirke, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz

İrmikli Tel Kadayıfı
HAZIRLAMA: Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine sütlü irmiği dökün. Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin. Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.
MALZEME: (6-8 kişilik) 250 gr tel kadayıf, 125 gr margarin, 1 bardak süt, 2 kaşık irmik, Şurubu için: 2 bardak tozşeker, 2 bardak su, yarım limon suyu, Üzerini süslemek için: Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Benden sonra yıldız gelmediTürkiye güzeli buzlar kraliçesi
Köpeğin olsunAta'nın yatı ile mavi yolculuk
Türkiye'nin ilk komedi kulübüSorularla sırt ve bel...
Piyanist polemiğiTiyatroyu sevdi
Ebru da genç severKaprissiz güzel
Oyunculluk ona uymadııProgram yapacak
Timuçin geliyorHayranları sevinecek
Tozlu rafllardan büyük sürprizPınar'ın mutfağı
Albüm bitti hasret gittiBu öykü daima hatırlanacak
Şiirle ikinci randevuFilmlerin afişleri açık...
Vizyona GirenlerStil ikonu olun
Sürprize hazırlanınÇocukların neşesi
Aksesuvarın şıklığı'Dünya'nın lezzetleri...
Hummer'ın ilk talibi...Hindistan'ı karıştıran dekolte
En çekici örneklerKendi duvarını kendin kapla
Akvaryum keyfi...Hatırla Sevgili 76
Acil ServisPratik Bilgiler
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
1 1 kürtaj 3 ölüm
İzmir'de bir baba, kızının kürtaj kararına karşı çıkan damadını ve...
Cansu'nun isyanı
Leylekler götürsün sizi
Gözaltı rekoru
Sünnetçi Devlet
Kilolar 'tüp'e girdi
200 metre kaçabildi
SPOR
Beşikgaz Beşikgaz Jimnastik Kulübü
Müthiş iddiayı Kazım Kanat ortaya attı. Kanat, dün Sabah...
Ze Roberto teklifi
Sezgin'in bombası Lima
Kolot'un yeni hedefi Hakan!
Teröre seyirci kaldık
Göbek çöktü
Federasyon suç işliyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 11°C 6°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 11°C 5°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 10°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 19°C 11°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 22°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.661,120 D:% -0,01
DOLAR S: 1,382 D:% -0,54
EURO S: 1,841 D:% -0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu