Un Çorbası HAZIRLAMA: Tereyağını eritince unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ve et suyunu da sürekli karıştırarak ilave edip 10 dakika kaynatın. Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kremayı koyarak iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip birkaç defa daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın. Çorbayı tel süzgeçten süzüp servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak un, 2.5 bardak kaynar süt, 2.5 bardak kaynar su, 2 yumurta sarısı, yarım bardak krema, 4 kaşık tereyağı, 1 çay kaşığı tuz
Fırında Patatesli Balık HAZIRLAMA: Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırın ve kuyruklarını kesip atın (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balık filetolarını yanmaz tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Kızarmış balıkları soğumaya bırakın. Özellikle deri ve kılçıklarını ayıklayıp, beyaz etleri küçük parçalara ayırın. Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayın ve tavada kızartın. Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz serpin. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp, unu ilave edin ve iyice karıştırın. Fırın tepsinini yağlayın ve üstüne galeta unu serpin. Ardından balık etlerini üzerine yerleştirin. Karışımı tepsideki balıkların üstüne dökün. 150 derece ısıdaki fırında 25 ila 30 dakika pişirin. Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyun. Beş dakika sonra çıkarıp, servis edin. MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kg beyaz etli balık, 3 patates, 3 yumurta, yarım bardak sıvı yağ, 1 kaşık un, 1 kaşık galeta unu, 100 gr. kaşar peyniri, karabiber, tuz
Ayva Pastası HAZIRLAMA: Ayvaların kabuklarını soyun. Boylamasına bir cm kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri, az suda komposto gibi haşlayın. Kremşantiyi hazırlayın. Dövülmüş antep fıstığını içine katın ve karıştırın. Haşlanmış olan ayva dilimlerinden birini alın, üzerine krem şantiyi sürün ve ikinci dilimi üzerine kapatın. İkinci dilimin üzerine de krem şanti sürün. Son olarak tamımının üzerini nar taneleri ve antepfıstığı ile süsleyin. MALZEME: (6-8 kişilik) 3 ayva, 1 paket krem şanti (ikili poşetli kutularda yalnızca birisi), 1/2 bardak antep fıstığı, 1/2 çay bardağı nar tanesi