Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Mart 2007  

Günün Mönüsü



Un Çorbası
HAZIRLAMA: Tereyağını eritince unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ve et suyunu da sürekli karıştırarak ilave edip 10 dakika kaynatın. Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kremayı koyarak iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip birkaç defa daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın. Çorbayı tel süzgeçten süzüp servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak un, 2.5 bardak kaynar süt, 2.5 bardak kaynar su, 2 yumurta sarısı, yarım bardak krema, 4 kaşık tereyağı, 1 çay kaşığı tuz

Fırında Patatesli Balık
HAZIRLAMA: Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırın ve kuyruklarını kesip atın (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balık filetolarını yanmaz tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Kızarmış balıkları soğumaya bırakın. Özellikle deri ve kılçıklarını ayıklayıp, beyaz etleri küçük parçalara ayırın. Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayın ve tavada kızartın. Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz serpin. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp, unu ilave edin ve iyice karıştırın. Fırın tepsinini yağlayın ve üstüne galeta unu serpin. Ardından balık etlerini üzerine yerleştirin. Karışımı tepsideki balıkların üstüne dökün. 150 derece ısıdaki fırında 25 ila 30 dakika pişirin. Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyun. Beş dakika sonra çıkarıp, servis edin.
MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kg beyaz etli balık, 3 patates, 3 yumurta, yarım bardak sıvı yağ, 1 kaşık un, 1 kaşık galeta unu, 100 gr. kaşar peyniri, karabiber, tuz

Ayva Pastası
HAZIRLAMA:
Ayvaların kabuklarını soyun. Boylamasına bir cm kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri, az suda komposto gibi haşlayın. Kremşantiyi hazırlayın. Dövülmüş antep fıstığını içine katın ve karıştırın. Haşlanmış olan ayva dilimlerinden birini alın, üzerine krem şantiyi sürün ve ikinci dilimi üzerine kapatın. İkinci dilimin üzerine de krem şanti sürün. Son olarak tamımının üzerini nar taneleri ve antepfıstığı ile süsleyin.
MALZEME: (6-8 kişilik) 3 ayva, 1 paket krem şanti (ikili poşetli kutularda yalnızca birisi), 1/2 bardak antep fıstığı, 1/2 çay bardağı nar tanesi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yıllarla birlikte Hande...Şimdi de şarkıcı olacak
Yarışmalar patladı...Bu meslekleri duyunca...
İki haftada 235 filmTeknolojinin son noktası
Bahar vurgunu olmayınÜnlülerin ortak zevkleri
Spor ve eğlence buluşuyorFrikik provası yapan topi...
Asena'nın televizyon...Parklarda gezsinler
Canlanma zamanıAksesuvarlarla doğru bir ev
Erotik mobilyalar...Tek albümlük şarrkıcı değilim
Müzik ikinci planda''Alpay aile dostumuz''
Seferad'dan güldürmeceŞimdi de piyano öğreniyor
Oyuncu koçu bulacakKoca Sinan'a ayıp edildi
Beyninizi doğru şekilde kullanınModanın 'umutsuz'...
Dünyanın en iyileriyle çalıştıDJ Tatiana'dan 'ateşli' etkinlik
Bursalılar'a müthiş şovTürkiye'nin ilki olacak
Vizyona GirenlerKonserler
Hatırla Sevgili-69Acil servis
Püf NoktasıPratik Bilgiler
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Duygusal Duygusal mektup
İstanbul'da önceki gün hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kadir...
Su akar Türk bakar
Faciadan döndük
İhmal kurbanı
10 saniyede ölüm
Yasak aşk vahşeti
Mucize bebek
SPOR
Tek Tek ses tek yürek
Biliyoruz, takımımız eksik.. Biliyoruz, 36 bin azgın Yunanlı bizi...
Ben senin yazdığına karışıyor...
Kilit adam Tuncay
İsme özel bilet
Demirrören gibi konuştu
Bizi çekemiyorlar
Ersen Martin sıkıntısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 14°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 14°C 6°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 20°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.408,710 D:% 0,39
DOLAR S: 1,385 D:% -0,11
EURO S: 1,842 D:% -0,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu