Günün mönüsü
Püf Noktası Ispanakların lezzeti kök boyundan anlaşılır. Kökleri kısa olanları tercih ederseniz, ıspanak yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.
İç Baklalı Otlu Güveç MALZEME: (4 kişilik) 2 enginar, 2 soğan, 250 gr iç bakla, 2 havuç, 2 domates, 5 diş sarmısak, 3 kaşık margarin, 2 sivri biber, yarım limon suyu, yarım demet semizotu, 1 tatlı kaşığı şeker, pul biber, 1.5 bardak su, 1 bardak haşlanmış makarna, tuz, karabiber HAZIRLAMA: Soğanları yemeklik doğrayın. Semizotunun çiçeklerini ayıklayın. Sivri biberleri halka halka doğrayın. Sarmısakları ezin. Limonla ovulmuş enginarları dörde kesin. Domates ve havuçları küp küp kesin. İç baklaları haşlayıp kabuklarını soyun. Margarini kızdırın; soğan, sarmısak ve biberleri soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra içine havuç ve semizotlarını ilave edip soteleyin. En son içine enginarları, domatesleri, baklaları, şekeri, limon suyunu, pul biberi, suyu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan hemen önce haşlanmış makarnayı ilave edip sıcak sıcak ikram edin.
Püreli Çıtır Piliç MALZEME: (6 kişilik) 6 tavuk baget, Üzeri için: 2 paket çıtır pane, 3 yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber Püresi için: 3 kaşık tereyağ, 5 haşlanmış patates, 1 bardak süt, 3 kırmızı köz biber, Muskat redesi, 3 diş sarmısak, tuz, karabiber HAZIRLAMA: Patatesleri püre haline getirin. Köz biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Sarmısakları ince kıyın. Çıtır pane harcının içine pul biber ve kekiği karıştırın. Yumurtaları kırın. Tavuk bagetlerini yumurtaya batırıp harca bulayın. Sıvıyağı kızdırıp bagetleri kızartın. Püre için: Margarini kızdırın içine sarmısakları ilave edin. Daha sonra patatesleri, sütü, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Son olarak, pürenin içine köz biberleri ekleyip karıştırdıktan sonra çıtır tavuklar ile servis yapın.
Meyveli Pirinçli Tatlı MALZEME: (6 kişilik) 150 gr Amerikan pirinci, 600 mlt süt, 170 gr toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya, 100 gr böğürtlen, tarçın, tuz HAZIRLAMA: Pirinç, su ve tuzu büyükçe bir tencerede, sıkça karıştırarak haşlayın. Haşlanan pirinç, süt ve şekeri birleştirilip bir tencerede kısık ateşte, yine karıştırarak 20 dakika pişirin. Pişmesine yakın vanilyayı ilave edin. Tatlı kuplarına paylaştırın. Oda sıcaklığında bir süre beklettiğiniz tatlıları, buzdolabında soğutun. Üzerini böğürtlen ve tarçınla süsleyerek servis edin.
|