Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Mart 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Ispanakların lezzeti kök boyundan anlaşılır. Kökleri kısa olanları tercih ederseniz, ıspanak yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

İç Baklalı Otlu Güveç
MALZEME:
(4 kişilik) 2 enginar, 2 soğan, 250 gr iç bakla, 2 havuç, 2 domates, 5 diş sarmısak, 3 kaşık margarin, 2 sivri biber, yarım limon suyu, yarım demet semizotu, 1 tatlı kaşığı şeker, pul biber, 1.5 bardak su, 1 bardak haşlanmış makarna, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Soğanları yemeklik doğrayın. Semizotunun çiçeklerini ayıklayın. Sivri biberleri halka halka doğrayın. Sarmısakları ezin. Limonla ovulmuş enginarları dörde kesin. Domates ve havuçları küp küp kesin. İç baklaları haşlayıp kabuklarını soyun. Margarini kızdırın; soğan, sarmısak ve biberleri soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra içine havuç ve semizotlarını ilave edip soteleyin. En son içine enginarları, domatesleri, baklaları, şekeri, limon suyunu, pul biberi, suyu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan hemen önce haşlanmış makarnayı ilave edip sıcak sıcak ikram edin.

Püreli Çıtır Piliç
MALZEME:
(6 kişilik) 6 tavuk baget, Üzeri için: 2 paket çıtır pane, 3 yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber Püresi için: 3 kaşık tereyağ, 5 haşlanmış patates, 1 bardak süt, 3 kırmızı köz biber, Muskat redesi, 3 diş sarmısak, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Patatesleri püre haline getirin. Köz biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Sarmısakları ince kıyın. Çıtır pane harcının içine pul biber ve kekiği karıştırın. Yumurtaları kırın. Tavuk bagetlerini yumurtaya batırıp harca bulayın. Sıvıyağı kızdırıp bagetleri kızartın. Püre için: Margarini kızdırın içine sarmısakları ilave edin. Daha sonra patatesleri, sütü, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Son olarak, pürenin içine köz biberleri ekleyip karıştırdıktan sonra çıtır tavuklar ile servis yapın.

Meyveli Pirinçli Tatlı
MALZEME:
(6 kişilik) 150 gr Amerikan pirinci, 600 mlt süt, 170 gr toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya, 100 gr böğürtlen, tarçın, tuz
HAZIRLAMA: Pirinç, su ve tuzu büyükçe bir tencerede, sıkça karıştırarak haşlayın. Haşlanan pirinç, süt ve şekeri birleştirilip bir tencerede kısık ateşte, yine karıştırarak 20 dakika pişirin. Pişmesine yakın vanilyayı ilave edin. Tatlı kuplarına paylaştırın. Oda sıcaklığında bir süre beklettiğiniz tatlıları, buzdolabında soğutun. Üzerini böğürtlen ve tarçınla süsleyerek servis edin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Çapa, Hande'ye kapıyı gösterdi'Babamın gururlu kızıyım'
Bana elini göster kim...Haute Couture Oto
Uykuda lens rahatlığıGörkemli değişim
Artık bebek zamanıNişan da evlilik de yok
Türkiye hayranıArtık bir arabası oldu...
Kıyafetlerini annesi tasarlıyorGergin bir program
Küpünü dolduruyorDetaylara dikkat!
Doğal çözümBoynunuz boş kalmasın
Salkım salkım güzellikSezonun son moda...
Kadının göz alıcı detaylarıKırışıklar donuyor!
Hediye:Bahara damga vurun
Hazır mısınız?Hayallerinizi bilin yeter...
Hatırla Sevgili-63Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Şehitler Şehitler ölmez
Bugün, 300 bin şehidin kanı ile yazılan destanın 92. yılı. Dünyaya...
Emlakçı giremez!
Paşa Zeynep'i unutmadı
Çılgın ortak
Altın sevdası
İşadamına son veda
Papaza inandı parayı kaptırdı
SPOR
Dört Dört porsiyon İskender
Sarı-Lacivertliler, ilk yarısında mahkum oynayıp kalesinde üst üste...
Kavga: 7 yaralı
Küfürlere sinirlenen Kızıl...
Annesi Türk babası Antigualı
Trabzon the end
Organize İşler
Cevabı sahada verin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 13°C 5°C 
ANKARA Sisli 11°C -1°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.819,840 D:% 1,52
DOLAR S: 1,407 D:% -0,11
EURO S: 1,871 D:% 0,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu