Günün mönüsü
Köy Usulü Nohut Çorbası HAZIRLAMA: Nohutları bir gece önceden ıslatın. Islattığınız su ile tuzlamadan haşlayın. Biberleri, taze soğanı ve pırasayı ince kıyın. Margarini kızdırın. Soğanı pembeleşene kadar kavurun. İçine kıyılmış malzemeyi ekleyip, sote edin. Unu ilave ederek kokusu gidene kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip pişirin. Et suyunu da koyup, kekik, pul biber, tuz, karabiber ile baharatlandırın. Bulguru ekleyip sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin. Terbiye için yoğurt, un ve yumurta sarısını çatalla çırpın. Çorbayı mikserle püre haline getirin. İçine nohutları ekleyip kaynatın. Ateşten indirmeden önce terbiyeyi karıştırın. Servis yaparken maydanozla süsleyin. MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak nohut, 4 kaşık margarin, 4-5 taze soğan, 2 pırasa, 2 sivri biber, 1 soğan, 2 kaşık un, 1 kaşık salça, 2 kaşık bulgur, 1 tatlı kaşığı pul biber, kekik, 6 bardak et suyu, tuz, karabiber Terbiyesi için: Yarım bardak yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 kaşık un, Üzeri için: Yarım demet maydanoz
Fıstıklı, Kuş Üzümlü, Tel Şehriyeli Pilav HAZIRLAMA: Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan, sarmısak ve baharatları karıştırın . Yıkanmış pirinç ekleyip, üzerine tavuk suyu döktükten sonra kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 12 dakika) pişirin. Bu arada bir tavada tereyağını eritin, fıstık ve kuş üzümlerini karıştırarak kavurun. Pilavı ateşten alın. 10 dakika dinlendirin. Kavrulmuş kuş üzümünü fıstık ve pilav ile karıştırarak servis edin. Üzerine dereotu da koyabilirsiniz. MALZEME: (4 kişilik) 225 gr Amerikan pirinci, 1 kuru soğan, 1 diş sarmısak, 1 çay kaşığı kimyon, 600 mlt tavuk suyu, 40 gr dolma fıstığı, 70 gr tel şehriye, 40 gr kuş üzümü, 2-3 dal dereotu, tuz
Aşure Kek HAZIRLAMA: Yumurtaları pudra şekeri ile iyice çırpın. İçine yoğurdu ve portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Yumuşattığınız margarini ekleyin. Daha sonra unu, mısır ununu, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Haşlanmış nohutu, fasulyeyi, dolmalık fıstığı, kuru kıyısıları, incir, ceviz, fındık ve ıslanmış kuru üzüm ile kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Kek kalıbına alıp önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 35-40 dakika pişirin. Üzerine Hindistan cevizi ve fıstığı ilave edin... MALZEME: (6-8 kişilik) 3 yumurta, 2 bardak pudra şekeri, 125 gr margarin, 1 bardak yoğurt, yarım bardak fındık, ceviz, nohut, fasulye, 5 kuru kayısı ve incir, 2 kaşık dolmalık fıstık ve kuş üzümü, yarım bardak kuru üzüm, 2.5 bardak un, 1 bardak mısır unu, 1 paket vanilya ve kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve zencefil, 1 portakal kabuğu rendesi. Üzerine; Hindistan cevizi, yeşil fıstık
|