Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Mart 2007  

Günün Mönüsü



Köfteli Ezogelin Çorbası
HAZIRLAMA:
Havuç ve patatesleri rendeleyin, soğanı yemeklik doğrayın. Margarini eritip soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş patates ve havucu ekleyip soteleyin. Sebzeler iyice kavrulunca salçayı ekleyip kokusu gidene kadar pişirin. En son mercimekleri, bulguru, pul biberi, kekiği, naneyi, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler pişinceye kadar kaynatın. Pişince mikserle püre haline getirin. Köfte için kıymayı, harcı ve suyu koyup yoğurun. Köfteden küçük parçalar koparıp minik toplar halinde yuvarlayın. Köfteleri una bulayıp kızartın. Son olarak çorbanın içine köfteleri ekleyip servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 500 gr kıyma, yarım paket köfte harcı, 1 buçuk çay bardağı su, bulamak için un, sıvı yağ. Çorbası: 3 kaşık margarin, 1 bardak mercimek, 1 bardak bulgur, 1 soğan, 1 havuç, 1 patates, 6 bardak et suyu, 1 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı nane, kekik, pul biber, tuz, karabiber

Kremalı Börek Patates
HAZIRLAMA:
Soğanı piyazlık doğrayın. Patates ve havuçları rendeleyin. Sarmısakları kıyın. Margarini kızdırıp içine soğanı, sarmısakları, havuçları, kekik ve pul biberi ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş patatesleri derin bir kaseye alıp üzerine havuçlu harcı ilave edin. Harcın üzerine kaşar rendesi, krema, tuz , karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice karıştırın. Kremalı börek patates harcını yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
MALZEME: (6 kişilik) 5 patates, 3 kaşık margarin, 1 soğan, 2 havuç, 3 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 kutu sıvı krema, muskat rendesi, 1 bardak kaşar peyniri, tuz, karabiber

Kumru Poğaça
HAZIRLAMA: Hamur için:
Bir kapta hamur için gerekli bütün malzemeyi kullanıp ele yapışmayacak hale gelene kadar un ekleyip yoğurun. Harcı için: Doğranmış sosisi, sucuk, salam ve kekiği karıştırın. Hamurdan bezeler koparıp avuç içi büyüklüğünde açtıktan sonra içine harçtan koyup kapatın. Kumruları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ve haşhaş serpin. 185 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEME: (6 kişilik) 125 gr margarin, 1 yumurta, 1 fincan ayçiçek yağı, 1 fincan yoğurt, 1 fincan süt, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un. Harcı için: 2 adet sosis, 2 dilim salam, yarım parmak sucuk, 1 tatlı kaşığı kekik. Üzeri için: yumurta sarısı, susam, çörek otu, haşhaş




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Türkiye-Almanya hiç fark etmezNe karı ne koca ancak...
Ford'un yıldızı yeni MondeoSabunsuz asla
Kan dolaşımı bozukluğu...En güzel yeri bebek yüzü
Savarona imzalı saatKalbiniz çok değerli
Güzelliğinizin sırrı bu...Sosyetik kulüpte soygun
Sevgilisinden çocuk istiyorYeşim'in kuyruk acısı var
Biraz enerji biraz neşe...Hızlı yaşayın
Erkeğin farklılığıYeni sezonda modern çizgiler
Kristal tekrar hayat bulduNargile sigarayı solladı
Zayıflama çayları...Sıcak duş kısır yapıyor!
Pratik kırkyamalarBoncuklu streç bileklik
Çocuklar için kertenkele yapımı'Beni rahat bırakın'
En önemli şey sevgi...Hatırla Sevgili
Acil ServisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Şans Şans yetmez
Loto'dan 844 bin YTL kazanan adam, hiçbir işte başarılı olamadı...
Marmara define zengini
Not stresine son
'Teröre geçit yok'
Cani anne
'Oğlumu öldürsünler'
Bir adım umut
SPOR
Serumlar Serumlar Özden'den
Sarı-Lacivertliler, kulüp doktoru Ethem Kavukçu'nun özel olarak...
2000 Ruhu geri döndü
Alex imzaladı mı
Olmak ya da olmamak
Trabzon'da Yattara şoku
İşte o an geldi
Yiğido, Bursa'yı yine dize...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 10°C 6°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 16°C 3°C 
İZMİR Yağmurlu 20°C 10°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 21°C 12°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 23°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.915,910 D:% 1,23
DOLAR S: 1,411 D:% -0,60
EURO S: 1,849 D:% -0,75
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu