Günün Mönüsü
Köfteli Ezogelin Çorbası HAZIRLAMA: Havuç ve patatesleri rendeleyin, soğanı yemeklik doğrayın. Margarini eritip soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş patates ve havucu ekleyip soteleyin. Sebzeler iyice kavrulunca salçayı ekleyip kokusu gidene kadar pişirin. En son mercimekleri, bulguru, pul biberi, kekiği, naneyi, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler pişinceye kadar kaynatın. Pişince mikserle püre haline getirin. Köfte için kıymayı, harcı ve suyu koyup yoğurun. Köfteden küçük parçalar koparıp minik toplar halinde yuvarlayın. Köfteleri una bulayıp kızartın. Son olarak çorbanın içine köfteleri ekleyip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 500 gr kıyma, yarım paket köfte harcı, 1 buçuk çay bardağı su, bulamak için un, sıvı yağ. Çorbası: 3 kaşık margarin, 1 bardak mercimek, 1 bardak bulgur, 1 soğan, 1 havuç, 1 patates, 6 bardak et suyu, 1 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı nane, kekik, pul biber, tuz, karabiber
Kremalı Börek Patates HAZIRLAMA: Soğanı piyazlık doğrayın. Patates ve havuçları rendeleyin. Sarmısakları kıyın. Margarini kızdırıp içine soğanı, sarmısakları, havuçları, kekik ve pul biberi ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş patatesleri derin bir kaseye alıp üzerine havuçlu harcı ilave edin. Harcın üzerine kaşar rendesi, krema, tuz , karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice karıştırın. Kremalı börek patates harcını yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 5 patates, 3 kaşık margarin, 1 soğan, 2 havuç, 3 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 kutu sıvı krema, muskat rendesi, 1 bardak kaşar peyniri, tuz, karabiber
Kumru Poğaça HAZIRLAMA: Hamur için: Bir kapta hamur için gerekli bütün malzemeyi kullanıp ele yapışmayacak hale gelene kadar un ekleyip yoğurun. Harcı için: Doğranmış sosisi, sucuk, salam ve kekiği karıştırın. Hamurdan bezeler koparıp avuç içi büyüklüğünde açtıktan sonra içine harçtan koyup kapatın. Kumruları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ve haşhaş serpin. 185 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 125 gr margarin, 1 yumurta, 1 fincan ayçiçek yağı, 1 fincan yoğurt, 1 fincan süt, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un. Harcı için: 2 adet sosis, 2 dilim salam, yarım parmak sucuk, 1 tatlı kaşığı kekik. Üzeri için: yumurta sarısı, susam, çörek otu, haşhaş
|