Günün mönüsü
Acılı Domates Çorbası HAZIRLAMA: Margarini bir tencerede eritin. İçine yemeklik doğranmış soğanı ve kıyılmış sarmısakları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İçine biber ve salçayı ilave ederek soteleyin. Unu ekleyip iki dakika daha kavurun. Soğuk olarak 4 bardak et suyunu ilave edin. Devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Kalan bir bardak et suyunu katıp, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ılıttığınız sütü ve domatesleri ilave edin. Hafif ateşte arada bir karıştırarak beş dakika pişirin. Mikserle püre haline getirin. Son olarak içine mısır ve pul biberi ekleyin. Sıcak çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine krema ekleyip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 kaşık un, 2 kaşık margarin, 1 kaşık salça, 2 domates, 2 bardak süt, yarım bardak mısır, 2 biber, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 diş sarmısak, 4 bardak et suyu, tuz, karabiber Üzeri için: 3 kaşık sıvı krema
Kabak Cevizlemesi HAZIRLAMA: Kabakları yarım halka doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp sarmısakları kıyın. Domatesleri küp doğrayın, dereotunu kıyın. Margarini kızdırıp içine soğanı ve sarmısakları ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sonra kabakları ilave edip kabaklar sönene kadar pişirin. Daha sonra domatesleri, cevizleri tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kavurun. Ateşten indirmeden önce dereotunu ve rendelenmeşi tulum peynirini ekleyip iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın. Etrafına sarmısaklı yoğurt gezdirin. MALZEME: (4 kişilik) 3 kaşık margarin, 500 gr kabak, 1 soğan, 2 domates, 3 diş sarmısak, 1 bardak tulum peyniri, 1 bardak ceviz, dereotu, tuz, karabiber Üzeri için: Sarmısaklı yoğurt
Çörek Otlu Katlı Gözleme HAZIRLAMA: Yumurtaları kırın içine un, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyin. Sütü yavaşça ilave ederek malzemeleri iyice çırpın. Margarin ile kızdırdığınız teflon tavaya karışımdan bir kepçe döküp hamurun iki tarafını da kızartın. Üzerlerine sıcakken margarin sürün. Daha sonra beyaz peyniri rendeleyip, kekik, nane, pul biber, zeytinyağı ve çörek otunu ilave edip karıştırın. Gözlemelerin üzerine harçtan koyun. Tekrar bir kat daha yağlı gözleme ve harçtan koyup aynı sıra ile 3 veya 4 kat gözlemeyi harçlı olarak üst üste hazırlayıp sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6-8 kişilik) 250 gr un, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 buçuk bardak süt, tuz, karabiber Harcı için: 200 gr beyaz peynir, 1 kaşık sızma yağ, 1 tatlı kaşığı kuru nane, kekik, pul biber, çörek otu Üzeri için: Margarin
|