Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Mart 2007  

Günün mönüsü



Acılı Domates Çorbası
HAZIRLAMA: Margarini bir tencerede eritin. İçine yemeklik doğranmış soğanı ve kıyılmış sarmısakları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İçine biber ve salçayı ilave ederek soteleyin. Unu ekleyip iki dakika daha kavurun. Soğuk olarak 4 bardak et suyunu ilave edin. Devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Kalan bir bardak et suyunu katıp, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ılıttığınız sütü ve domatesleri ilave edin. Hafif ateşte arada bir karıştırarak beş dakika pişirin. Mikserle püre haline getirin. Son olarak içine mısır ve pul biberi ekleyin. Sıcak çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine krema ekleyip servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 2 kaşık un, 2 kaşık margarin, 1 kaşık salça, 2 domates, 2 bardak süt, yarım bardak mısır, 2 biber, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 diş sarmısak, 4 bardak et suyu, tuz, karabiber Üzeri için: 3 kaşık sıvı krema

Kabak Cevizlemesi
HAZIRLAMA:
Kabakları yarım halka doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp sarmısakları kıyın. Domatesleri küp doğrayın, dereotunu kıyın. Margarini kızdırıp içine soğanı ve sarmısakları ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sonra kabakları ilave edip kabaklar sönene kadar pişirin. Daha sonra domatesleri, cevizleri tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kavurun. Ateşten indirmeden önce dereotunu ve rendelenmeşi tulum peynirini ekleyip iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın. Etrafına sarmısaklı yoğurt gezdirin.
MALZEME: (4 kişilik) 3 kaşık margarin, 500 gr kabak, 1 soğan, 2 domates, 3 diş sarmısak, 1 bardak tulum peyniri, 1 bardak ceviz, dereotu, tuz, karabiber Üzeri için: Sarmısaklı yoğurt

Çörek Otlu Katlı Gözleme
HAZIRLAMA: Yumurtaları kırın içine un, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyin. Sütü yavaşça ilave ederek malzemeleri iyice çırpın. Margarin ile kızdırdığınız teflon tavaya karışımdan bir kepçe döküp hamurun iki tarafını da kızartın. Üzerlerine sıcakken margarin sürün. Daha sonra beyaz peyniri rendeleyip, kekik, nane, pul biber, zeytinyağı ve çörek otunu ilave edip karıştırın. Gözlemelerin üzerine harçtan koyun. Tekrar bir kat daha yağlı gözleme ve harçtan koyup aynı sıra ile 3 veya 4 kat gözlemeyi harçlı olarak üst üste hazırlayıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6-8 kişilik) 250 gr un, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 buçuk bardak süt, tuz, karabiber Harcı için: 200 gr beyaz peynir, 1 kaşık sızma yağ, 1 tatlı kaşığı kuru nane, kekik, pul biber, çörek otu Üzeri için: Margarin




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İhanetin altından Sevilay çıktıSosyete Swarovski çantayı...
Erkekliğimi ispat etmeye...Beyaz perdede 'DEV' rekabet
Üçüncüsü de geliyorAh şu ayak ağrıları...
Kral, Ipod Kulesi'ne göz diktiUçuş için hazırlanın
Beklemedeyizİpek öğretmen
Sevgili mi, danışman mı?Yeni işi yapımcılık
Cesareti olan bir...Baba yadigarı çalındı
Özcan, Halep'e karargah kurduDünya turnesinde Türkiye...
Gidilecek görülecek mekanlarDantelin büyüsü
Ev döşemek ciddi bir iştirKoyu renkten kaçının
Pratik bilgilerHatırla Sevgili-55
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Tecavüz Tecavüz makinesi
Gaziosmanpaşa'da yıllardır süren faili meçhul tecavüzlerin zanlısı...
3'lü sınav geldi
Bir tufan, bir gemi ve...
Hafıza resetli
Eğitim bıçak yedi
Hiperaktivite babadan
Aşkları küresel ısınmaya...
SPOR
Tuncay Tuncay istesin Arsenal'e bugün imza atar
İngiliz kulübünün başındaki Wenger, 2003'te Fransa'daki Konfederasyon...
Bir skandal daha
Başarılıyım!
Şimdi şov zamanı
Bu kez tamamdır
Trabzonspor favori değil
Yaktun bizi Zafer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 10°C 5°C 
ANKARA Sisli 16°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 8°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 21°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 22°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.915,910 D:% 1,23
DOLAR S: 1,411 D:% -0,60
EURO S: 1,849 D:% -0,75
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu