Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Mart 2007  

Günün mönüsü



Brokolili Tavuk Çorbası
HAZIRLAMA:
Margarini eritin. Un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Devamlı karıştırarak tavuk suyunu ekleyin. Tavuk etlerini küçük şeritler halinde kesip kaynayan tavuk suyunun içine atın. Daha sonra pul biber, tu ve karabiber ile baharatlandırıp çiçeklerini ayırdığınız brokolileri ve tavuk etlerini pişene kadar kaynatın. Bir kasenin içinde yumurta sarılarını ve sütü çatalla çırpın. Kaynayan tavuk çorbasından 1 kepçe tavuk suyu alıp, yumurta karışımını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin.
MALZEME: (4 kişilik) 2 tavuk göğsü, 3 tavuk kalça, 5-6 bardak tavuk suyu, 4 kaşık margarin, 2 kaşık un, 2 yumurta sarısı, 1 bardak süt, 10 adet brokoli, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz, karabiber

Bahar Menemeni
HAZIRLAMA:
Patlıcanları alacalı kesip küp küp doğrayın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın. Margarini kızdırıp tohumlarını çıkardığınız biberleri ve sarmısakları kavurun. Kabukları doğranmış domatesleri ilave edip bir taşım pişirin. Yumurtaları bir kaseye kırıp içine sütü, tuzu, karabiberi ve dereotunu koyup bir çatalla çırpın. Yumurtalı sosu domateslere ilave edip kurutmadan bir taşım pişirin. Fırın tepsisine menemen harcını koyup üzerine patlıcanları dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5 dakika pişirin. Son olarak üzerine kıyılmış dereotu serpin.
MALZEME: (6 kişilik) 2 kaşık margarin, 3 patlıcan, 2 çarliston biber, 3 domates, 4 yumurta, 1 bardak süt, 3 diş sarmısak, dereotu, tuz, karabiber

Portakallı Damla Kek
HAZIRLAMA:
Margarini eritip soğutun. Yumurtaları ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar miksele çırpın. İçine portakal suyu, sütü, margarini ilave edip karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekledikten sonra un ve kabartma tozunu da ilave edin. Kek harcını iyice karıştırdıktan sonra son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Harcı margarinle yağladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Keki 10 dakika kalıpta soğutun. Ters çevirerek kalıptan çıkartın. İyice soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEME: (6 kişilik) 125 gr margarin, 2 yumurta, 2.5 bardak un, 125 gr süt, 165 gr pudra şekeri, 1.5 bardak portakal suyu, 1.5 bardak damla çikolata, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 portakal kabuğu rendesi Süslemek için: Pudra şekeri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
En sansasyonel 'Dövme'Benimle söyler misin?
Ask tanrıçası Venüs...İmparator salonu
Alkolü yenmek elinizdeMüziğin 'Oscar'ına giden...
Gerçek değil, masalŞarkıyı siz seçin...
Mücevherde Tansa markasıGerçeği bilin
Mutluluğa adım adımDünyanın modası geliyor
Lydie Hears özel çanta tasarladıYaz neşesine şimdi ulaşın
Gece keyfi yarı fiyatınaİlk siz dokunun...
Kadınların seksi zamanıSpor şıklığı sevenlere
Bu çantada her şey varAsil zarafet
Tepeden tırnağa bakımınız...Ayrılığa dayanamadı
Stil danışmanı ABD'den geldi'Hayır' demek zor!
Anadolu'dan esintiler'Kırkyama'da pratik kesim
Nazara karşı; Safir,...Hatırla Sevgili 49
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıTimuçin GÜNER: 42 Kere Maşallah
GÜNCEL
Nakil Nakil diyeti
Baba, 1.5 yaşındaki 'ciğer'ini karaciğeri ile kurtarmak için diyete...
Ucuzluk cenneti
Cesetlerle 42 saat
Kazalardan kaza beğendi
Ölümüne hız
Ana duası: Müebbet
Kansere yenik düştü
SPOR
Cesurlar Cesurlar daima kazanır
İnönü Stadı'ndaki müthiş mücadeleyi 3 puanla kapatan ve ligde ikinci...
Bayram yeri İnönü
Souness sürprizi
Sabri amigo olunca
Mondi şoku
Var mı yan bakan
Gel de üzülme!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 15°C 7°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 16°C 5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 21°C 14°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 21°C 13°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 20°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.550,340 D:% 2,43
DOLAR S: 1,426 D:% 0,21
EURO S: 1,878 D:% 0,16
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu