Günün mönüsü
Brokolili Tavuk Çorbası HAZIRLAMA: Margarini eritin. Un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Devamlı karıştırarak tavuk suyunu ekleyin. Tavuk etlerini küçük şeritler halinde kesip kaynayan tavuk suyunun içine atın. Daha sonra pul biber, tu ve karabiber ile baharatlandırıp çiçeklerini ayırdığınız brokolileri ve tavuk etlerini pişene kadar kaynatın. Bir kasenin içinde yumurta sarılarını ve sütü çatalla çırpın. Kaynayan tavuk çorbasından 1 kepçe tavuk suyu alıp, yumurta karışımını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin. MALZEME: (4 kişilik) 2 tavuk göğsü, 3 tavuk kalça, 5-6 bardak tavuk suyu, 4 kaşık margarin, 2 kaşık un, 2 yumurta sarısı, 1 bardak süt, 10 adet brokoli, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz, karabiber
Bahar Menemeni HAZIRLAMA: Patlıcanları alacalı kesip küp küp doğrayın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın. Margarini kızdırıp tohumlarını çıkardığınız biberleri ve sarmısakları kavurun. Kabukları doğranmış domatesleri ilave edip bir taşım pişirin. Yumurtaları bir kaseye kırıp içine sütü, tuzu, karabiberi ve dereotunu koyup bir çatalla çırpın. Yumurtalı sosu domateslere ilave edip kurutmadan bir taşım pişirin. Fırın tepsisine menemen harcını koyup üzerine patlıcanları dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5 dakika pişirin. Son olarak üzerine kıyılmış dereotu serpin. MALZEME: (6 kişilik) 2 kaşık margarin, 3 patlıcan, 2 çarliston biber, 3 domates, 4 yumurta, 1 bardak süt, 3 diş sarmısak, dereotu, tuz, karabiber
Portakallı Damla Kek HAZIRLAMA: Margarini eritip soğutun. Yumurtaları ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar miksele çırpın. İçine portakal suyu, sütü, margarini ilave edip karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekledikten sonra un ve kabartma tozunu da ilave edin. Kek harcını iyice karıştırdıktan sonra son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Harcı margarinle yağladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Keki 10 dakika kalıpta soğutun. Ters çevirerek kalıptan çıkartın. İyice soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin. MALZEME: (6 kişilik) 125 gr margarin, 2 yumurta, 2.5 bardak un, 125 gr süt, 165 gr pudra şekeri, 1.5 bardak portakal suyu, 1.5 bardak damla çikolata, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 portakal kabuğu rendesi Süslemek için: Pudra şekeri
|