Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Şubat 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın; bu şekilde bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz.

Köfteli Patlıcan

HAZIRLAMA: Patlıcanları alacalı soyup, boylamasına dilimleyin. Bol sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını alın. Diğer tarafta köfte için soğan ve biberleri minik minik doğrayın. Maydanozu kıyın. Tuz, karabiber, kekik ve salçayı ekleyin. Kıymayla birlikte bütün malzemeyi yoğurun. Köftelere parmak şekli verin. Şerit halindeki kızarmış patlıcanları köftelere sarıp kürdanla tutturun. Domatesleri rendeleyip tencereye alın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine köfteli patlıcanları dizip bir çay bardağı su gezdirin. 20-25 dakika kadar pişirin.

MALZEME: (20 adet) 4 patlıcan, 250 gram kıyma, 1 orta boy soğan, 2 çarliston biber, yarım demet maydanoz, bir kaşık biber salçası, yarım çay kaşığı kekik, 3 domates, tuz, karabiber, sıvıyağ

Karnabaharlı ve Brokolili Et Sote


HAZIRLAMA:
Eti geniş bir tabağa alın. Üzerine pulbiber ve sarmısağı ekleyin. Limon kabuklarının beyaz kısmını çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Karnabahar ve brokolileri çiçeklerine ayırıp kaynar tuzlu suya atın. Bir dakika haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyup, karnabahar ve brokolileri iki dakika sote etin. Sebzeleri tavadan alıp kalan sıvıyağı tavaya ekleyin. Yağ kızınca etleri kızartın. Sebzeleri üzerine ekleyip et suyunu koyun. Küçük bir kapta suyla açtığınız mısır nişastasını ve ince şeritler doğradığınız limon kabuklarının yarısını ilave edin. Tuzunu ayarlayıp beş dakika daha sote edin. Sebzeleri ve eti servis tabağına alın. Tavadaki sosu azalana kadar pişirip yemeğin üzerine gezdirin. Limon kabuklarını serperek servis yapın.

MALZEME:
(6 kişilik) 1 orta boy karnabahar, 700 gram ince şerit halinde doğranmış dana eti, yarım tatlı kaşığı pulbiber, 4 diş dövülmüş sarmısak, 2 limonun kabuğu, 1 paket brokoli, 2 kaşık sıvıyağ, yarım bardak et ya da tavuk suyu, tuz, 1 kaşık mısır nişastası

Sebzeli Börek

HAZIRLAMA: Kıyılmış soğan, lahana ve rende havucu kavurun. Kıyma, dolmalık fıstık, kuş üzümü, ceviz, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Başka kapta yumurta akı ve sıvıyağı çırpın. İlk yufkaya harçtan sürün. İkincisini üzerine serin ve sekiz adet üçgen şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kısmına harçtan koyup, sarın. Daha sonra yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın.

MALZEME: (16 adet) 4 yufka, 1 soğan, 4-5 kaşık sıvıyağ, 3 yaprak beyaz lahana, 1 havuç, 300 gram kıyma, yarım çay bardağı dolmalık fıstık, 1 çay bardağı kuş üzümü, yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz, tuz, karabiber, kırmızıbiber aralarına sürmek için: 2 yumurta akı, yarım çay bardağı sıvıyağ, tuz, Bulamak için: 2 yumurta, galeta unu, sıvıyağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ne parası varmış ne de bir işiCanavarın adı reyting oldu
Cumhurbaşkanı ile 40. yaş...Güzel gelin Swarovski...
Satürn hata kabul etmiyorSafkan yarışcı
Cildinize 'ışık' saçınİşi bahane etmeyin
Nazar değmesin!İstediğin gibi kullan
Her şey sağlık içinİyi bir uykuya hasret misiniz?
Kozmetik dünyasının...Sınırlara meydan okuyan...
'Gebe'nin seçimleriRomantizm...
İlkbaharın coşkusuna hazırlanınİçiniz rahat ve seksi olsun...
Kendinizi enerjik...Kalitenin 'büyüğü'
Hatırla SevgiliAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
İki İki elim yakalarında
2006'nın Ağustos ayında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden...
Kapkaç 'Derin'liği
İsveçliler Türk'müş
Şiddetli sevgi
Çeteye rekor ceza
Bariyer kabusu
Kadere nakil
SPOR
0-2'den 0-2'den 3-2 olurmu Yersen
Avni Aker'de unutulmayacak bir karşılaşma yaşandı.. Ligin ilk...
Hani tesadüftü
Mondragon olsaydı Avrupa...
Ver... Ver çoşkuyu
Cimbom Hospital!
Orta sahaya revizyon
Kartal'ın dirilişi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 7°C 4°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 5°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 5°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.591,720 D:% -0,54
DOLAR S: 1,380 D:% -0,18
EURO S: 1,817 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu