Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Şubat 2007  

Günün mönüsü



Enginarlı Pide
HAZIRLAMA: Maya ve toz şekeri suda eritin. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça kopartın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. İçi için, enginarları kuşbaşı doğrayın. Küp doğranmış tavuk göğsünü sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatıp, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bütün malzemeyi karıştırıp, açtığınız hamurların üzerine pay edin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar ve kekiği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 adet) Hamuru için; 1 kg un, 20 gram yaş maya, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su, tuz İçi için; 4 adet konserve enginar, 250 gram tavuk göğsü, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 4'er adet domates ve sivribiber, 300 gr. mantar, yarım limon suyu, karabiber, pulbiber Üzerine; 2 su bardağı rendelenmiş kaşar, kekik, 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı

İşkembeli Nohut
HAZIRLAMA:
Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarından biraz büyük doğranmış havucu 5 dakika sote edin. İşkembeyi ekleyin bir iki çevirip üzerine işkembenin haşlama suyundan yarım litreyi ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra haşlanmış nohut, ince kıyılmış sivri biber, arnavut biberi ve tuz ekleyin. 20 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 300 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış işkembe, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 adet soğan, 1 adet küçük boy havuç, yarım litre işkembenin haşlama suyundan, 500 gram haşlanmış nohut, 2 adet sivri biber, 4-5 adet arnavut biberi, tuz

Elmalı İrmik Tatlısı
HAZIRLAMA:
Derin bir tencereye margarin, su ve elma suyunu alarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede hazır irmik helvasını paketin üzerindeki tarife göre kavurun. Kavurduğunuz irmiği kaynayan elmalı suya boşaltarak karıştırın. Tıkırdamaya başladığında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Dövülmüş cevizleri kısık ateşte kavurun. Soyup rendelediğiniz elmaları kısık ateşte tarçınla kavurun. Elmalar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Daha sonra irmik helvasına ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. Ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine çikolata sosu ve elma kurusu ile servis yapabilirsiniz.
MALZEME: (6-8 kişilik) 6.5 çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı su, 1 su bardağı elma suyu, 1 paket hazır irmik helvası, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 3 adet ekşi elma, 1 tatlı kaşığı tarçın




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Evlenmiyorlar ama...Sürpriz boşanma
El ve ayak sağlığı için...Oscarlar için her şey hazır
Modacılar da savaşa katıldıKekemelik kader değil
23 Uğursuzluk mu şans mı...Yürek dayanmaz!
Teo&Bülent5x5 Kalender
Artık duvarları yıkma zamanıAlışverişin keyfine varın
'Nikebana' tasarımları...Modern rüzgarlar
Masanın şıklığı'Lidya' büyüsü
Günün her dakikasını yaşamak...Nişantaşı bu akşam coşacak...
Efsaneler aramıza geri dönüyorEski dostlarla yine yeni yeniden
Buradan kim, nasıl bakabilir?Evliliğe doğru...
Samba krallarıÇinliler kenetlendi
Genetik güzellikÇevrecilerden gönüllü yardım
Mahrum kalmayınGiydirin güzelleşsin
Kahve lekeleri...Pratik bilgiler
Vizyona girenlerTeknolojik ürünler
Bunları biliyor muyuz?Hatırla Sevgili -41-
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıOya Germen yarın başlıyor
İrfan Gürkan Çelebi: Aşk...Timuçin Güner: Rober...
GÜNCEL
Yürek Yürek acısı
19 yaşındaki genç, kalp krizi geçirerek can verdi Okan'ın babasının...
Mutluluk Ağar'landı
Badem seferberliği
Cepten naklen kaza
Hayırsız kocaya nafaka hapsi
Gül'ü babası gülümsetti...
Esenler'de apartman boşaltıldı
SPOR
Ummadık Ummadık taş!
Geçen yıl Fenerbahçe'yi çelmeleyerek Cimbom'u şampiyon yapan Denizli,...
Boksör gibi olmalıyız
Fatura bu üçlüye
Kartal'ın kader günü
Beşiktaş'tan daha iyiyiz
Telekom ezdi: 88-65
Çarşambaya biter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Karla Karışık Yağmur 6°C 4°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 9°C 1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 12°C 9°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 21°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.591,720 D:% -0,54
DOLAR S: 1,380 D:% -0,18
EURO S: 1,817 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu