Günün mönüsü
Enginarlı Pide HAZIRLAMA: Maya ve toz şekeri suda eritin. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça kopartın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. İçi için, enginarları kuşbaşı doğrayın. Küp doğranmış tavuk göğsünü sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatıp, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bütün malzemeyi karıştırıp, açtığınız hamurların üzerine pay edin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar ve kekiği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 adet) Hamuru için; 1 kg un, 20 gram yaş maya, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su, tuz İçi için; 4 adet konserve enginar, 250 gram tavuk göğsü, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 4'er adet domates ve sivribiber, 300 gr. mantar, yarım limon suyu, karabiber, pulbiber Üzerine; 2 su bardağı rendelenmiş kaşar, kekik, 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
İşkembeli Nohut HAZIRLAMA: Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarından biraz büyük doğranmış havucu 5 dakika sote edin. İşkembeyi ekleyin bir iki çevirip üzerine işkembenin haşlama suyundan yarım litreyi ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra haşlanmış nohut, ince kıyılmış sivri biber, arnavut biberi ve tuz ekleyin. 20 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 300 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış işkembe, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 adet soğan, 1 adet küçük boy havuç, yarım litre işkembenin haşlama suyundan, 500 gram haşlanmış nohut, 2 adet sivri biber, 4-5 adet arnavut biberi, tuz
Elmalı İrmik Tatlısı HAZIRLAMA: Derin bir tencereye margarin, su ve elma suyunu alarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede hazır irmik helvasını paketin üzerindeki tarife göre kavurun. Kavurduğunuz irmiği kaynayan elmalı suya boşaltarak karıştırın. Tıkırdamaya başladığında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Dövülmüş cevizleri kısık ateşte kavurun. Soyup rendelediğiniz elmaları kısık ateşte tarçınla kavurun. Elmalar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Daha sonra irmik helvasına ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. Ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine çikolata sosu ve elma kurusu ile servis yapabilirsiniz. MALZEME: (6-8 kişilik) 6.5 çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı su, 1 su bardağı elma suyu, 1 paket hazır irmik helvası, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 3 adet ekşi elma, 1 tatlı kaşığı tarçın
|