Günün mönüsü
Balık Dolması HAZIRLAMA: Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir. MALZEME: (4 kişilik) 6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir), haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi, 1.5 su bardağı Amerikan Pirinci, 2 orta boy soğan, 1 kahve fincanı fıstık, 1 kahve fincanı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tuz, bir tutam karabiber, bir tutam yenibahar, yarım fincan soya yağı
Soya Etli Pizza HAZIRLAMA: Pizza tabanına domates sosunu iyice yayın, üzerine peynirin dörtte üçünü serpin. Peynirin üzerine sırasıyla dilimlenmiş sebzeleri, zeytini ve soya etini dizin. En son kalan kaşar peynirini serpin. 220 derecedeki fırında 12 dakika pişirip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 25 gr soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş), 1 adet hazır pizza tabanı, 1 adet ince dilimlenmiş biber, 30 gr. dilimlenmiş siyah zeytin, 3 adet dilimlenmiş mantar, 1 adet domates (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş), 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 adet dilimlenmiş dolmalık kırmızı biber, 40 gr. domates sosu
Muzlu Cevizli Top Kek HAZIRLAMA: Un, pirinç kepeği, şeker, kabartma tozu ve tuzu büyükçe derin bir kaseye koyun. Muz, yumurta akı, yağ ve vanilya özünü ilave edin ve kuru maddeler ıslanıncaya kadar karıştırın. Ceviz içini ilave edin ve bu karışımı yoğurduktan sonra yuvarlak toplar yapın. 220 derecedeki fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tepsiden çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve sonra servis yapın. MALZEME: (10 dilim) 1/2 bardak un, 1 bardak Amerikan pirinç kepeği, 1/2 bardak şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3 büyük püre haline getirilmiş muz, 3 yumurtanın akı (az çırpılmış), 3 yemek kaşığı bitkisel yağ, 1 çay kaşığı vanilya özü, 4 kaşık çekilmiş ceviz içi
|