Günün mönüsü
Püf Noktası Fırından çıkardığınız keki 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kolayca çıkarabilirisiniz.
Köri Soslu Tavuk MALZEME: (4 kişilik) 2 su bardağı Amerikan Pirinci, 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı köri sosu, 2 adet haşlanmış havuç, 1 adet haşlanmış tavuk eti, 2 adet soğan, 100 gr. kuşüzümü, 2 çorba kaşığı karanfil, 1 şeker kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı soya sosu, bir tutam maydanoz ve tuz
HAZIRLAMA: Önce pilavı normal şekilde pişirin ve demlenmeye bırakın. Havuç, soğan ve tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın. Servis tabağına alıp üzerini soya sosu ve köri sosu ile süsleyin. Pilav suyunu çekince içine karabiber, kuşüzümü ve karanfil ekleyip karıştırın. Sebzeli tavuğun yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Dondurulmuş Elma Kabağı MALZEME: (6 kişilik) 2 bardak Amerikan Pirinci ve tavuk sosu ile hazırlanmış pilav, 1 küçük boy balkabağı, 1 kaşık yumuşak margarin, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 bardak şekersiz elma suyu, 1/2 bardak ince doğranmış kereviz, 1/2 bardak kavrulmuş fıstık, 1/4 bardak esmer şeker, 1/2 şeker kaşığı soğan tozu, 1/2 şeker kaşığı zencefil, 4 küçük boy soyulmuş elma
HAZIRLAMA: Balkabağını ortadan ikiye bölüp fırın kabına koyun. 350 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Kabağı ters çevirip bir fırça yardımı ile yağlayın. Üzerine tuz ve tarçını serpiştirin. Bir kabın içinde pilav, elma suyu, kereviz, fıstık, esmer şeker, soğan tozu ve zencefili iyice harmanlayın. Bu harçtan kabakların içine doldurup 20 dakika kadar daha fırınlayın. Üzerini elma ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kahvaltı Keki MALZEME: (10 dilim) 1/2 bardak Amerikan soya unu, 1,5 bardak buğday unu, 1 bardak şeker, 1/2 bardak soya margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı karbonat, 1/4 çay kaşığı tuz, 1/2 bardak ayran, 1 bardak siyah kuru üzüm, 3 yumurta
HAZIRLAMA: Şeker ve soya margarinini krema haline gelene dek çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer kaşık akıtın. Önceden 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstüne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.
|