Günün mönüsü
Püf Noktası Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için; bir bardak suya 2 kaşık karbonat ve yarım bardak sirke karıştırın. Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın. Havuçlu Pirinç Çorbası MALZEME: (6 kişilik) 2 bardak Amerikan pirinci, 1 soğan, 1 kaşık margarin, 5 bardak tavuk suyu, 2 havuç, 1 kaşık ekşi krema, maydanoz HAZIRLAMA: Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kadar kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar hızlı hızlı çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.
Mısırlı Biber Dolması MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak Amerikan Pirinci, 8 dolma biber, tuz, karabiber, 400 gr. konserve barbunya, 300 gr. mısır, 1 soğan, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi, 3 yeşil biber, toz kimyon, 50 gr. kaşar peyniri, süslemek için kırmızı biber halkaları HAZIRLAMA: Biberleri ayıklayıp yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve tuzu iyice karıştırın. Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.
Taze Meyveli Tart MALZEME: (6 kişilik) Hamuru için: 3 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci, 4 kaşık şeker, 1 yumurta İçi için: 250 gr. az yağlı eritme peyniri, 4 kaşık yağsız yoğurt, 4 kaşık pudra şekeri, 1 çay kaşığı vanilya özü Üstü için: 1 kahve fncanı kayısı veya şeftali, 2-3 bardak meyve (çilek, kuşburnu, ahududu, dilimlenmiş kivi ve üzüm) HAZIRLAMA: Pirinç, şeker ve yumurta karışımını bir pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen tartın içini doldurmak için; eritme peynirini ve yoğurdu hafif haşlayıp, kabarana kadar çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin ve iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra tartın üzerine yayın. Kayısıları büyük bir tenceredeki suda pişirin. Suyunu süzüp soğutun. Meyvelerin bozulmadan durmaları için tartın üzerine ince bir tabaka halinde bir fırça yardımı ile jöle sürün. Sonra meyveleri dıştan içe doğru tartın en üstüne yerleştirin. Üzerini örtün ve servis yapmadan önce 1-2 saat buzdolabında bekletin.
|