Yılın yedi ayı karla kaplı olan Palandöken Kayak Merkezi, uzun ve doğal pistleriyle kayakseverlerin en gözde mekanları arasında yer alıyor....
Dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum'a 10 dakikalık mesafede bulunuyor. Özellikle son yıllarda popüler olan Palandöken, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlerken, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Palandöken'in kardan yana hiçbir şansızlığı yok. Yılın yedi ayı karlarla kaplı. Her seviyede kayakçı için burada zemin ve tesis hazır. Pistlerin toplam uzunluğu ise 28 km. En uzun pisti 12 km'ye ulaşıyor. Otel müşterileri otellere ait liftlerden ücretsiz yararlanabiliyor. Kayak pistlerinin yakınlarında fazla ağaç yok. Sadece bembeyaz kar ve masmavi bir gökyüzü kayakçıları mest ediyor. Palandöken'e kadar gelip de Erzurum'u dolaşmamak olmaz. Bu soğuk ilin sıcak insanlarıyla sohbet etmek inanın içinizi ısıtacaktır. Geçmişi Hititler'e kadar uzanan doğunun bu en gelişmiş ve büyük şehri Erzurum, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginlikleriyle de sizi büyüleyecektir. Özellikle Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Ulu Camii, Lala Paşa Camii, Üç Kümbetler, Kongre Binası ve Erzurum Kalesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Tarihi Taşhan'ı ise meşhur Oltu taşından yapılmış tespih ve süs eşyalarından satın almak için gezebilirsiniz. NASIL GİDİLİR? Palandöken Kayak Merkezi şehir merkezine 5 km. uzaklıkta bulunuyor. Dümdüz ve rahat bir karayoluyla 10 dakika içerisinde ulaşılan bir konumda. Havaalanına ise yalnızca 15 dakika mesafede. Erzurum'a Ankara ve İstanbul'dan her gün uçak seferleri bulunuyor. NEREDE KALINIR? Kayak merkezinde her türlü konfora sahip 5 yıldızlı oteller mevcut. Eğer isterseniz sadece 10 dakika mesafedeki Erzurum merkezde de konaklayıp, kayak yapmak için Palandöken'e çıkabilirsiniz. Palandöken Dedeman Hotel: 0 442 316 24 14, Polat Renaissance Hotel: 0 442 232 00 10, Palan Otel: 0 442 317 07 07, Kardelen Otel: 0 442 316 1686 NE YENİR? Erzurum denince ilk akla gelen yemek cağ kebabıdır. Özel şişlerinde servis edilen kebabın, özellikle etin hazırlanması ve pişirilmesi özen istiyor. Erzurumlular için kadayıf dolması da bir başka anlam taşır. Elle hazırlanan tel kadayıfa ceviz içi veya fındık sigara sarar gibi sarılıp, yumurtaya batırıldıktan sonra kızartılıyor.