Günün mönüsü
Kremalı Soya Çorbası MALZEMESİ: (6 kişilik) 30 gr soyalı et (ılık suda 20 dakika bekletilmiş), 100 gr krema, 2 kaşık sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı un, 2 bardak su, 1 soğan, 1/2 çay kaşığı taze kekik ve biberiye, 1/4 çay kaşığı tuz HAZIRLAMA: Soğanı ince kıyın, pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine unu ekleyin, birkaç kere karıştırdıktan sonra su ilave edin. İyice kaynadıktan sonra üzerine soya etlerini ekleyin, 10 dakika kaynatın, kremayı ekleyin, 10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra taze baharatlarla tatlandırın.
Pirinçli Karamel MALZEMESİ: (6 kişilik) 1 bardak Amerikan Pirinci, 1 bardak süt, 1 paket vanilyalı puding, 1 çay bardağı şeker, 1 kaşık kakao, 100 gr. çilek, 1 elma, 1 çay bardağı su HAZIRLAMA: Pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Ayrı bir tencerede sütü biraz kaynatın. İçine puding ve şekeri ekleyin. Pirinci de ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Kaselere boşaltıp buzdolabında soğumaya bırakın. Bir kasenin içinde su ve kakaoyu karıştırın. Soğumuş olan karamelinizi servis tabağına alt üst ederek alıp. Üzerine hazırladığınız olan kakaolu karışımdan dökün.
|