Günün mönüsü
Mercimekli Paça Çorbası Malzemesi: (4 kişilik) 40 gr kıyma, 200 gr kırmızı mercimek, 1 soğan, 2 domates, 1 kaşık margarin, 5 bardak su, tuz. Sos için: 6 diş sarımsak, 3 kaşık sirke, 2 kaşık sıvıyağ, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, nane
Hazırlama: Soğanı incecik kıyın. Margarini tencerede eritip sırasıyla soğan, kıyma ve küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyerek hafif kavurun. Mercimek, su ve tuzu ilave edip, 25-30 dakika pişirin. Sarımsakları ezip sosu hazırlayın. Sirke, sıvıyağ, sarımsak, nane ve kırmızı tozbiberi ilave edip karıştırın.
Şeker Helvası Malzemesi: (6 kişilik) 250 gr tereyağı, yarım kilo un, 2 bardak tozşeker, 1 bardak ceviz içi 8-10 tane yarım ceviz içi
Hazırlama: Tereyağını eritin. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviz içini ilave edip 15 daha kavurun. Şekeri ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Dilimleyin ve her dilimin ortasına yarım ceviz içi koyun.
|