Yoğurtlu Et MALZEMESİ: (4 kişilik) 3 kaşık zeytinyağı, 500 gr kuşbaşı et, 1 yumurta, 2 bardak yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLAMA: 3 kaşık zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın. Eti tavaya ilave edip, kavurun. Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin. Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Krem şokola MALZEMESİ: (5 kişilik) 4 bardak süt, 3.5 fincan şeker, 1 bardak kakao, 1 bardak sübye, yarım çay kaşığı tuz HAZIRLAMA: Sütü kaynatıp ateşten alın. Sübye, şeker, kakao ve tuzu ilave edip çırpın. Tekrar kaynatıp muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Krem şokolayı kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Hindistancevizi ve şam fıstığı ile süsleyip servis yapın.