Günün mönüsü
Susamlı Piliç MALZEMESİ: (4 kişilik) 600 gr piliç göğsü, 1 bardak un, 1 bardak mısır nişastası, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 yumurta, 1/2 bardak su, tuz, karabiber, 5 kaşık susam, 2 bardak sıvıyağ (kızartmak için) HAZIRLANIŞI: Un, nişasta, kabartma tozu, yumurta, su, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyun. Çırpma teli ile 5 dakika çırpın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Piliç göğsünü ince küp şeklinde kesin. Etleri hazırladığınız bulamaca batırdıktan sonra susama bulayın. Kızdırılmış sıvıyağa atıp etleri 5 dakika kadar kızartın.
Sakızlı Muhallebi MALZEMESİ: (2 kişilik) 4 bardak süt, 3 fincan un, 1.5 bardak toz şeker, 1 damla sakızı (dövülmüş), 1 fincan Hindistan cevizi, Süslemek için: mevsim meyveleri HAZIRLANIŞI: Süte, un, toz şeker ve damla sakızını ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar 15 dakika pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi mikserle çırpıp yuvarlak bir kaba dökün. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin. Üzerini Hindistan cevizi ve meyve ile süsleyip, dilimleyin.
YARIN: YOĞURTLU ET-KREM ŞOKOLA
|