Günün mönüsü
Düğün Çorbası HAZIRLAMA: Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın. Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın. Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın. Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su az ise üzerine su ilave edin). Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin. Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin. Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin. İçine yarım limon suyunu sıkın. Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızı biberi ilave ederek ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) Yarım kilo gerdan kuzu eti, 1.5 litre su, yarım bardak un, yarım bardak su, yarım limon suyu, 100 gr margarin, tuz, kırmızı biber
Zeytinyağlı Patates Sarması HAZIRLAMA: Patatesleri rendeleyin. Pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Toz şeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın. Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 orta boy patates, 1 bardak pirinç, 2 soğan, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım demet taze nane, 250 gr asma yaprağı, 2 bardak su, tuz, karabiber
Bademli Sarma Tatlı HAZIRLAMA: Hamur için 5 yumurta ve bardaktan iki parmak eksik toz şekeri kabarana dek karıştırın. 1 bardaktan bir parmak eksik un ve yarım bardak irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 1 santim kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün. 220 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Bu arada şurubu hazırlayın. 3 bardak suyu ve 2.5 bardak şekeri kaynatın. Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün. Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın. Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün. Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin. Dilimleyip, servis yapın. MALZEME: (10 dilim) 5 yumurta, 1 bardaktan iki parmak eksik şeker, 1 bardaktan bir parmak eksik un, yarım bardak irmik Şurubu için: 2.5 bardak şeker, 3 bardak su, yarım limon suyu, vanilya İçi için: 150 gr frambuaz marmelatı, 1 bardak kavrulmuş file badem Süslemek için: yarım bardak badem, 50 gr krem şanti, frambuaz, 2 taze incir
|