Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Şubat 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Hazırladığınız beşamel sosu ateşten almanıza yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz.

Fırında Kuzu Eti
MALZEME:
(4 kişilik) 1 kg kemikli kuzu eti, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin, 1 tatlı kaşığı salça, tuz
HAZIRLAMA: Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın. Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Yanında pilavla birlikte servis yapın.

Patates Çorbası
MALZEME:
(4 kişilik) 50 gr sıvı veya katı yağ, 3 adet büyük patates, 2 adet soğan, 3 su bardağı et veya tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 100 gr kaşar peyniri, tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
HAZIRLAMA: Soğanları rondoda kıyın ve yağ ile bir tencerede kavurun. Patatesleri soyun ve yıkayın, küçük küpler halinde doğrayın. Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin, birlikte iyice kavurun. Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Sonra tencereden bir miktar patates alıp rondoda püre haline getirin veya ezin. Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın. Sıcak haldeki sütü ekleyin, kısık ateşte bekletin. Bu arada peyniri rondoda kıyın, çorbaya ekleyip ateşi kapatın. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Pelit Bohça
MALZEME:
(6 kişilik) 1 su bardağı su, 2 adet yumurta, 750 gr margarin, 1 çay kaşığı limon tuzu, 2 çay kaşığı tuz, 1 kg un, 4 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 su bardağından az toz şeker Üzerine: yarım su bardağı antepfıstığı, Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, yarım limon suyu
HAZIRLAMA: Su, yumurta, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. Üzerine unu ilave edin ve işice karıştırıp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin. 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. Dövülmüş cevizi şekerle karıştırın ve hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Dilerseniz çatalla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbetini hazırlayın; bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Golf sahasında sınıf atlanmazKonaklar diyarı Yörük Köyü
İnatçı ağrının sonu ameliyatDers zili çalmadan
Satılık aşk varDeliler aramızda
Athena hayranları Belçika'daPodyuma veda
Burcu'nun Tony aşkıOlay davada karar günü
Buzun devleri geliyorSözleri Sibel'i üzecek
Aksu'nun şarkıları ilaç...Tan'ın kadınları...
Aspirin yerine çikolataGelmiş geçmiş en güzel gelinler
Seksi aktrise dava...Havaya girdi...
Pırlanta banyosuHaftanın fotoğrafı
Evlat edinmenin hayalini kuruyorDostluk belgesi
İşte azmin zaferi budurUyurgezer Jennifer
Hatırla Sevgili-26Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Ölüm Ölüm ve Barış
Dink öldü, Agos köşeyi döndü. Soykırım iddialarına tepki gösteren...
45 dakikada sigaraya elveda
Kabus geri döndü
Hayatını kararttılar
Kornişle 2011'e
İstanbul kuruyor
Korumasız kaldı
SPOR
Bu Bu futbolla hiçbir başarı kazanamayız
Ay-Yıldızlı ekibimizi masaya yatıran otoriteler, öncelikle defanstaki...
Ortalık karıştı
Gürsoy'dan ateşe devam
Gelenek sürsün
Trabzonspor'a bir zafer yeter
Ünlülerin en sevdiği grup
2. 'Fuck You' krizi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 12°C 7°C 
ANKARA Sisli 6°C -6°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 14°C 8°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 12°C 6°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.645,210 D:% -1,08
DOLAR S: 1,405 D:% 0,04
EURO S: 1,827 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu