Günün mönüsü
Peynirli Patlıcan Malzemesi: (6 kişilik) 4 patlıcan, 250 gr beyaz peynir, yarım demet maydanoz, 3 yumurta, kızartmak için sıvıyağ
Hazırlama: Patlıcanları alacalı soyun. Yuvarlak ve kalın dilimler halinde kesin. Herbir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortasından keserek cep şeklinde açın. Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanoz ve 1 yumurta ile karıştırın. Karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın. Ayrı bir kasede kalan yumurtaları çırpın. Patlıcan dilimlerini yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Gül Tatlısı Malzemesi: (6 kişilik) 3 yumurta, alabildiği kadar un Şerbeti için: 2 bardak su, 2 bardak tozşeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, Üzerini süslemek için: Hindistancevizi
Hazırlama: Su ve şekeri kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın. 3 yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurup yarım saat dinlendirin. Daha sonra kalınca bir hamur halinde açıp parmak eninde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup kızgın yağa atın. İçe doğru sararak kızartın. Soğuttuğunuz şerbetin içine atın 10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
|