Günün mönüsü
Sepette Bezelye
Malzemesi: (4 kişilik) Yarım kg patates, 250 gr köftelik kıyma, 1 bardak iç bezelye, 1 soğan, 4 kaşık sıvıyağ, 2 diş sarımsak, 1 yumurta, tuz, karabiber, kimyon
Hazırlama: Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın. Bol yağda kızartın. Bezelyeleri haşlayıp 1 kaşık sıvıyağda soteleyin. Patatesleri rendeleyip kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Kızarmış patatesleri servis tabağına alın. Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin.
İncir Tatlısı
Malzemesi: (6 kişilik) 30 kuru incir, 250 gr ceviz içi, 5 bardak tozşeker, 4 bardak su, 100 gr ince çekilmiş yeşil fıstık içi
Hazırlama: İncirleri akşamdan yıkayıp, ıslatın. Ertesi gün süzüp sap kısımlarından oval olarak kesin ve içini çıkartın. İri çekilmiş ceviz içiyle incir içlerini doldurup tepsiye dizin. Su ve tozşekeri kaynatıp, şurubu hazırlayın. İncirlerin üzerine gezdirerek dökün. Cevizler pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika orta ısılı fırında pişirin. Üzerine ezilmiş yeşil fıstık serpin.
|