Günde 2 yemek kaşığı zeytinyağı bakın neler yapıyor: Kanser riskini yüzde 50 düşürüyor. Kalbi besliyor. Kötü kolesterolü önlüyor. Tümörlere karşı direnci artırıyor.
***
Zeytinyağı vücudun kalkanı
Binlerce yıldır şifalı dağıttığı söylenen zeytinyağının her derde deva olduğu bilimadamları tarafından da onaylandı. Günde 2 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmenin, vücudun kalkanı olduğu açıklandı. Zeytinyağının içinde bulunan "Squalene" maddesinin tümörlerin yok edilmesinde ve önlenmesinde yapıtaşı niteliği taşıdığı belirtildi. Zeytinyağının kanser riskini yüzde 50 oranında azalttığını ifade eden uzmanlar, "Bu nedenle kızartmalarda bile zeytinyağı kullanılmalı" dedi. Kalbin en büyük dostunun da zeytinyağı olduğunu söyleyen uzmanlar, bu mucizevi besinin kötü kolesterolü düşürüp kalp krizi riskini ortadan kaldırdığını kaydetti. Bol miktarda E vitamini içeren zeytinyağının, bu özelliği sayesinde kabızlığı önlediği ve kan şekerini kontrol altına aldığı da açıklandı.