Günün mönüsü
Mantar Çanakları MALZEMESİ: (10 adet) Yarım kilo büyük boy mantar, 2 kaşık tereyağ, 2 dilim bayat ek- mek, 1 bardak rendelenmiş kaşar, yarım çay bardağı süt, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber HAZIRLAMA: Temizlenmiş mantarları tepsiye dizip içlerine eritilmiş tereyağını pay edin. 180 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Ufalanmış ekmek içini, kaşar, süt, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Karışımdan parçalar alıp avucunuzda sıkıştırın ve mantarların ortasına yerleştirin. Yeniden fırında 10 dakika pişirin.
Zencefilli Ekmek MALZEMESİ: (5 kişilik) 1 bardak sıvı yağ, yarım bardak süt, 1 kaşık zencefil, 1 tatlı kaşığı muskat, 1'er tatlı kaşığı tarçın ve karbonat, 1'er paket kabartma tozu ve vanilya, 1 limon kabuğu, 3 bardak un, tuz HAZIRLAMA: Sıvı yağ ve sütü karıştırın. Sonra sırayla zencefil, muskat, tarçın, karbonat, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu ve tuzu ilave edin. Unu katıp iyice harmanlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20-25 dakika dinlendirin. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün. 175 derecede 45-50 dakika pişirin.
|