Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Şubat 2007  

Günün mönüsü



Narlı Etli Dolma
HAZIRLAMA: Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberberin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağdan parçalar keserek tencereye atın. Sos için soğanı tereyağda soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin, Suyunu ekleyip karıştırın. Sosu biberlerin üzerine dökerek 30 dakika pişirin.
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg dolmalık biber, 1 soğan, 1 çay bardağı nohut, 100 gr kıyma, 1 çay bardağı bulgur, 3 diş sarmısak, 1 kaşık kıyılmış taze nane, yarım kaşık tuz, yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kişniş, 2 domates, 1 kaşık sıvıyağ, 3 kaşık tereyağ sosu için; 2 kaşık tereyağ, 1 bardak nar, tuz, karabiber, 2 dal taze nane, 1 bardak su

Pırasa Böreği
HAZIRLAMA:
Pırasayı incecik kıyıp yağda soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek karıştırın. Fırına dayanıklı derin bir cam kaseye boşaltın. İçine 3 yumurta kırın. Ayrı bir kapta, mayayı 1 bardak ılık süte katarak eritin. Diğer malzemeye katarak karıştırın. Lor peynirini, yoğurdu, 2 karış tereyağını ve kalan yumurtayı ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı kulak memesi kıvamını alana dek un ekleyip yeniden karıştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
MALZEME: (6 kişilik) 1 kg pırasa, 1 bardak sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber, 4 yumurta, 1 bardak ılık süt, 1 paket yaş maya, 100 gr lor peyniri, 1 bardak yoğurt, 2 kaşık tereyağ, aldığı kadar un, 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Portakallı Çikolatalı Pasta
HAZIRLAMA:
Portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Çikolataları benmari usulü erittikten sonra kremayı ilave edip karıştırın. Ardından labne peyniri ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. 20 cm uzunluğundaki dikdörtgen kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın. İçine bir miktar çikolata karışımından dökün. Kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkarak bisküvileri bu suya batırıp çıkarın. Kek kalıbının içindeki çikolata karışımının üzerine bir sıra bisküvi yerleştirin. Malzemeler bitinceye ve en üst kata çikolatalı karışım gelecek şekilde bu işleme devam edin. Üzerini folyo ile kaplayarak buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Dilimleyip portakal dilimleriyle servis yapın.
MALZEME: (10 dilim) 1 portakal, 5 paket (80 gramlık) bitter çikolata, 1 bardak krema, 1 bardaktan bir parmak fazla labne peyniri, 1 paket sade bisküvi üzerine; 1 adet portakal




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Megastar'ın adı yeni damak tadıHipnozu hafife almayın
Ve bilim de artık kadere inandıOnun 'klas'ı var
Saçlar düzeldiTek çare ameliyat
Sosyete işe başladıHatırla Sevgili - 21 -
Adı çılgın ama hayatı dram...Kavuşmaya az kaldı
Dünya markasıGurbetçiler duygusal
Bu bacaklar sigortalandıLal; her derde deva
Azurit taşı arındırıyorHuzuru bul
Talih babadan geçtiİzleyin ve şansınızı yakalayın
Su içmek için 22 neden varBunlardan yenisi yok!
İpi tığı hazırlayınMasumiyetin çekiciliği
Çocuklar bayılacak!Kırmızı tutkusu başka
Teknoloji herkes için...Mesajınız var...
Aman kırılmasınGece Yarısı Ekspresi'ne...
Sansasyondan sıkıldı...Tenisçilerin ödülleri...
Muhteşem şova kırmızı halı...Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Yavruvatan Yavruvatan mezun oldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, izolasyonları kaldırmanın formülünü...
Samast çarşafsız
Kilolara balyoz
Fidyecilere tuzak
Görevimiz aylaklık
Tüp patladı
Hani Türkiye'nin 10 milyonu?
SPOR
Bir Bir daha rakibe küfür mü asla!
Şafak Güzeller, hararetli bir ultrAslan'dı. G.Saray dışındaki...
Aynı nakarat: 0-0
İkisini de alacağız
Kartal seri peşinde
Kartkolik Fener
Çizme uslanmadı
Cimbom ipten döndü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kar 4°C 1°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 2°C -5°C 
İZMİR Yağmurlu 10°C 2°C 
ANTALYA Yağmurlu 16°C 3°C 
ADANA Yağmurlu 12°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.112,530 D:% 1,92
DOLAR S: 1,405 D:% -0,21
EURO S: 1,825 D:% -0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu