Günün mönüsü
Narlı Etli Dolma HAZIRLAMA: Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberberin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağdan parçalar keserek tencereye atın. Sos için soğanı tereyağda soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin, Suyunu ekleyip karıştırın. Sosu biberlerin üzerine dökerek 30 dakika pişirin. MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg dolmalık biber, 1 soğan, 1 çay bardağı nohut, 100 gr kıyma, 1 çay bardağı bulgur, 3 diş sarmısak, 1 kaşık kıyılmış taze nane, yarım kaşık tuz, yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kişniş, 2 domates, 1 kaşık sıvıyağ, 3 kaşık tereyağ sosu için; 2 kaşık tereyağ, 1 bardak nar, tuz, karabiber, 2 dal taze nane, 1 bardak su
Pırasa Böreği HAZIRLAMA: Pırasayı incecik kıyıp yağda soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek karıştırın. Fırına dayanıklı derin bir cam kaseye boşaltın. İçine 3 yumurta kırın. Ayrı bir kapta, mayayı 1 bardak ılık süte katarak eritin. Diğer malzemeye katarak karıştırın. Lor peynirini, yoğurdu, 2 karış tereyağını ve kalan yumurtayı ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı kulak memesi kıvamını alana dek un ekleyip yeniden karıştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 1 kg pırasa, 1 bardak sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber, 4 yumurta, 1 bardak ılık süt, 1 paket yaş maya, 100 gr lor peyniri, 1 bardak yoğurt, 2 kaşık tereyağ, aldığı kadar un, 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Portakallı Çikolatalı Pasta HAZIRLAMA: Portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Çikolataları benmari usulü erittikten sonra kremayı ilave edip karıştırın. Ardından labne peyniri ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. 20 cm uzunluğundaki dikdörtgen kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın. İçine bir miktar çikolata karışımından dökün. Kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkarak bisküvileri bu suya batırıp çıkarın. Kek kalıbının içindeki çikolata karışımının üzerine bir sıra bisküvi yerleştirin. Malzemeler bitinceye ve en üst kata çikolatalı karışım gelecek şekilde bu işleme devam edin. Üzerini folyo ile kaplayarak buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Dilimleyip portakal dilimleriyle servis yapın. MALZEME: (10 dilim) 1 portakal, 5 paket (80 gramlık) bitter çikolata, 1 bardak krema, 1 bardaktan bir parmak fazla labne peyniri, 1 paket sade bisküvi üzerine; 1 adet portakal
|