Günün Mönüsü
Püf Noktası Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa; biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak tencerenizi iyice ovup, durulayın.
Kremalı Balkabağı Çorbası
HAZIRLAMA: Et suyunu kaynatın. Kesme şeker ve tereyağını ekleyerek bir iki taşım kaynatın. Balkabağını püre haline getirip ekleyin. Krema, kıyılmış reyhan, tuz, mısır nişastası ve bademi ilave edin. Biraz karıştırıp, ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg balkabağı, 5 bardak et suyu, 1 kesme şeker, 2 kaşık tereyağ, 1 paket krema, taze reyhan, tuz, 2 kaşık mısır nişastası, 2 kaşık kavrulmuş badem
Ebegümeci Dizmesi
MALZEME: (4 kişilik) 1 kg ebegümeci, 2 soğan, 3 diş sarmısak, 4 kaşık tereyağ, 2 kaşık biber salçası, 100 gr pastırma dilimi, 1 bardak kaşar, 1 biber, 2 bardak su, tuz
HAZIRLAMA: Soğanı ve sarmısağı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Ebegümeci ve salçayı ekleyerek karıştırın. Karışımın yarısını fırın kabına dökün. Pastırma dilimlerini üzerine serpiştirin. Kalan karışımı pastırmaların üzerine dökün. Kaşar peynirini serperek 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Ispanaklı Kuru Fasulye
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg ıspanak, 1 soğan, 4 kaşık yağ, 50 gr kıyma, 3 diş sarmısak, 1 havuç, 1 bardak haşlanmış kuru fasulye, 1'er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber, 1 kaşık tereyağ, 1 bardak su
HAZIRLAMA: Ispanağı haşlayın. Kıyma, sarmısak ve soğanı soteleyin. Küp doğradığınız havucu ve ıspanağı ilave edip sotelemeye devam edin. Fasulye, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ve tereyağını ilave edin. Suyunu ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|