Günün mönüsü
Papaz Yahni Malzemesi: (6 kişilik) 1 kg kuşbaşı kuzu eti, 150 gr fındık yağı, yarım kilo arpacık soğanı, 3 bardak sıcak su, tuz, kekik
Hazırlama: Fındık yağıyla etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Daha sonra arpacık soğanları ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Suyu ve tuzu ekleyip, orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Kekik serperek servis yapın.
Zerde Malzemesi: (6 kişilik) 100 gr baldo pirinç, 4 bardak su, 1 tutam safran, 500 gr şeker, 2 kaşık buğday nişastası, 1 kaşık gül suyu, 2 kaşık dolmalık fıstık, 2 kaşık kuş üzümü
Hazırlama: Pirinci bir tencerede su ve safranla 10 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta suyla açtığınız nişastayı, şekeri ve gül suyunu tencereye ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile süsleyin.
|