Günün mönüsü
Viyana Kebabı Malzemesi: (4 kişilik) Yarım kg. kuşbaşı tavuk göğsü, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım kg. brokoli, 350 gr taze kaşar, tuz, karabiber
Hazırlama: Kuşbaşı tavuk göğsünü hafifçe kavurun. Bir tepsiye yayın. Tuz, karabiber serpin. Üzerine brokolileri yerleştirin. Brokolinin üzerine de kaşar peynirini rendeleyin. 180 derece ısıda pişirip sıcak servis yapın.
Karışık Komposto Malzemesi: (6 kişilik) 2 armut, 2 yeşil elma, 1 ayva, 1 bardak şeker, 2 likre su, 3 çubuk tarçın, 8 karanfil, 2 kivi, 2 portakal, yarım nar, 1 yıldız anason, 3 dal taze nane
Hazırlama: Elma ve armudu kabuklarıyla dilimleyip ayvayı kuşbaşı doğrayın. Su ve şekeri ocağa koyun. İçine çubuk tarçın, karanfil ve ayvaları ilave edin. Yarı yarıya yumuşayana kadar kaynatın. Elma ve armutları ilave edin. Meyveler yumuşayınca ocaktan alın. Kivi ve portakal dilimlerini, nar tanelerini ve anasonu ilave edin. Soğuduktan sonra nane yapraklarıyla süsleyin.
|