Günün mönüsü
Mantar Sote MALZEMESİ: (4 kişilik) Yarım kilo mantar, limon suyu, yarım kilo tavuk göğsü, 2 soğan, yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber HAZIRLAMA: Mantarları dörde bölün ve kararmaması için limon suyunda bekletin. Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etini, tuzu ve mantarları da ekleyip kısık ateşte pişirin. Üzerine karabiber ilave edip sıcak servis yapın.
Sultan Ezmesi MALZEMESİ: (4 kişilik) 1 salatalık, 2 doma- tes, birer tutam nane ve maydanoz, 3 sivri biber, 1 soğan, 3 diş sarmısak, 1 kaşık biber salçası, 2 kaşık nar ekşisi, 2 kaşık limon suyu, 1-2 ka- şık zeytinyağ HAZIRLAMA: Bütün sebzeleri küçük küçük kesin. Sonra, bıçak darbesiyle ezilmiş bir görünüm alana kadar doğrayın. Salça, limon suyu, tuz ve nar ekşisini ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
|