Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Karnıyarık
HAZIRLAMA: Patlıcanların saplarını kesip alacalı soyun. Tuzlu suyun içinde 30 dakika kadar bekletin. Sonra yıkayıp, kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Harcını hazırlamak için, margarinle doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanozu ekleyip biraz daha pişirin. Patlıcanları bir tepsiye dizin ortalarına yarıklar açıp harcı doldurun. Üstlerine domates dilimleri ve birer sivri biber yerleştirin. Suyunu ekleyin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEME: (5 kişilik) 5 adet patlıcan, tuz, 2 çorba kaşığı margarin, 200 gr kıyma, 2 soğan, 3-4 adet domates, karabiber, yarım bağ maydanoz, 5 adet sivri biber, 1 su bardağı, kızartmak için sıvı yağ

Kabaklı Risotto

HAZIRLAMA: Kabakları zeytinyağında kavurun. Yarısını ayırın. Etsuyunu ısıtın. Zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ekleyin. Sebzeleri beş dakika tavada bekletin. Etsuyu ile sirkeyi ısıtın. Pirinci kabaklarla 20 dakika pişirin. Tereyağı, peynir ve karabiber ekleyin. Parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin. Parmesanı soğumaya bırakın. Servis tabağına risotto'yu yerleştirin. Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine yerleştirin.
MALZEME: (6 kişilik) 300 gr risotto pirinci, 500 gr dolmalık kabak, 2 adet soğan, 40 cl et suyu, 30 cl elma sirkesi, 60 gr tereyağ, karabiber, 200 gr toz parmesan, 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzümlü Fırında Sütlaç
HAZIRLAMA: Pirinci 1 bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın. Karışımı ateşe dayanıklı kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın. Üzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. İki yumurta da ekleyebilirsiniz. Yumurtaları süt ılık olunca çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg süt, yarım bardak şeker, 1 kahve fincanı pirinç, 1 fincan kuru üzüm, yeteri kadar tuz, tarçın ya da Antep fıstığı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarkan'dan sonra Bilge de...Dünyayı kurtaran Türkler
'Profesyonel' adayları...Mütevazi Coupe
Estetik olmak kolay değil...Ona güvenin yeter
Masallardaki gibi bitmediSavarona Akdeniz'e iniyor
Heyecanlı bekleyiş!Halktan önce dost jürisi
Yapacağını yaptı yineHostes polemiği
Seçim hakkı hayranlardaNe kadar dayanıklısınız?
Astıma iyi gelirPara için kehribar
'Azgın teke'ye ilgimiz arttı!..Nane limon kabuğu
Güzelliğin bedeli ağırCildinizi nemlendirin...
Her köşeye uygunSaksıdan kaşıklık
Solaklara özel cezveLikor sever misiniz?
Deniz esintisiLavaboda parti!
Havalara uçacaksınız...Sıcacık kupalar...
Suyun karşı konulmaz gücüŞimdi de doğal silikon
Hatırla Sevgili-14Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Pazarın tek hakimi biziz bırakmaya niyetimiz yok 'Pazarın tek hakimi biziz bırakmaya niyetimiz yok'
Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, rakıda pazar paylarının yüzde...
Sulama uyarısı
'Ukraynalı daha seksi'
Trabzon'un hali
İmamlara pavyon cezası
Allah bereket versin
Yumurta ticareti
SPOR
Taraftara Taraftara selam takibe devam: 2-0
Sarı-Kırmızılı ekip, fırtına gibi başladığı karşılaşmada sonuca Hakan...
Yarım kalan sevinç
Zico fırçası
Borç kavgası
Çarşı günah keçisi mi?
Trabzon dersini aldı
Dinamo'yu ısıttı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 6°C 3°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 6°C 2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 10°C 8°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 20°C 10°C 
ADANA Yağmurlu 19°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.846,380 D:% -0,66
DOLAR S: 1,424 D:% 0,21
EURO S: 1,839 D:% -0,27
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu